Schoolschaakkampioenschappen een succes in Westervoort!

Schoolschaakkampioenschappen een succes in Westervoort!

15 december 2015 Uit Door Admin
WP139

De kampioenen

Westervoort – Zaterdag 12 december werd het 32e schoolschaaktoernooi van Westervoort gehouden voor het seizoen 2015-2016. Net als vorig jaar was het toernooi te gast in het Kulturhus De Nieuwhof.

De combinatiefunctionaris sport organiseerde het toernooi met vele vrijwilligers. Er deden 48 kinderen mee van 4 basisscholen (het Startblok, Montessorischool Westervoort, de Brug en IKC de Hoge Hoeve). Wethouder Hans Breunissen verrichte de opening door op bord één, de eerste zet te verrichten voor Julian van Dijk.
Julian was als eerste geplaatst en de grote favoriet voor het kampioenschap. Vorig jaar werd hij tweede achter André Mgdesian. André zit ondertussen op de middelbare school.

De underdog was het broertje van Julian: Dominick van Dijk. Ze troffen elkaar in de vijfde ronde, die eenvoudig door Julian werd gewonnen. In de zesde ronde speelde Julian met 5 uit 5 tegen Fardad Nejad ook met 5 uit 5. Fardad gaf Julian goed tegenspel, maar Julian wist de partij beetje bij beetje naar zich toe te trekken. Met 6 uit 6 werd Julian kampioen.

de jongste deelneemster: Dieke

de jongste deelneemster: Dieke

Er eindigde 4 schakers met 5 uit 6: Fardad Nejad, Demy Klabber, Dominick van Dijk en Samet Bayram. De volgorde in de eindstand werd bepaald op weerstandpunten. Samet van de basisschool De Brug werd daardoor vijfde. Hierdoor werden de individuele bekers louter en alleen uitgereikt aan scholieren van de Montessorischool Westervoort, die natuurlijk ook de schoolbeker meenamen.

Dit was al voor de zevende keer dat de Montessorischool Westervoort won en dat is het resultaat van jaren lang schaakles op de school.