SamenLoop voor Hoop De Liemers

SamenLoop voor Hoop De Liemers

27 augustus 2018 Uit Door Admin

SamenLoop voor Hoop is een landelijke wandelestafette, die regionaal wordt georganiseerd. Dus in dit geval in de Liemers. De SamenLoop voor Hoop is een initiatief van het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kanker bestrijding). Dit groots georganiseerde evenement vindt op 8 en 9 september in het Horsterpark te Duiven plaats.

SamenLoop voor Hoop vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Tijdens de samenloop is het de bedoeling dat men door middel van teams een parcours aflegt gedurende vierentwintig uur. Steeds kan men afwisselen zodat deze gehele vierentwintig uur iemand aan het wandelen is. Met behulp van teams en een hoop andere acties wordt er geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Teams kunnen zich inschrijven voor de samenloop op de website www.samenloopvoorhoop.nl/de-liemers. ‘’Veel mensen kunnen tegenwoordig zeggen dat ze iets met de ziekte te maken hebben gehad. Het evenement is bedoeld om iedereen een hart onder de riem te steken en het leven te vieren. Je bent niet alleen. Bij het hele evenement hangt een fijne, samenhorige sfeer’’, zegt Paula van Remmen die de PR en communicatie verzorgt voor het evenement.

Acties tijdens de dag
Tijdens het evenement zijn er een aantal ceremonies. De dag start met een openingsceremonie, in de avond zal er een kaarsenceremonie zijn en aan het einde van de 24 uur is er natuurlijk een sluitingsceremonie. ‘’De kaarsenceremonie is heel indrukwekkend. Er komt dan iemand die zijn persoonlijke verhaal vertelt. De eregasten lopen dan met fakkels richting de ceremonie. Er is tevens voor kinderen genoeg te doen. Er is een programma voor de kinderen en zondags zal er een kinderloop georganiseerd worden waarin ook kinderen vierentwintig minuten mogen lopen. Verder zullen er allemaal acties, optredens gehouden worden en zullen er persoonlijke verhalen gedeeld worden.

Eregasten
Gedurende de samenloop worden zogenoemde eregasten in het zonnetje gezet. Eregasten zijn mensen die zelf kanker hebben of hebben gehad. Zij kunnen de hele dag leuke workshops doen, een hapje en een drankje drinken of vertroeteld worden bij de visagie en nagelstyliste. ‘’De eregasten zijn de gasten van het evenement, ze hoeven dan ook niet te betalen. Mensen zijn heel betrokken. Iedereen loopt met hetzelfde doel, want iedereen heeft een ervaring met de ziekte, iedereen wil ertegen vechten. Het voelt als één grote familie. Ik krijg er weer kippenvel van als ik er aan terug denk!’’, aldus Marieke over het evenement. Ed Ooms en zijn team zorgen voor de eregasten deze dag. In 2016 is er 57.000 euro opgehaald. Door dit soort evenementen kan er meer en meer onderzoek worden gedaan naar de ziekte, zodat deze ooit, beetje bij beetje makkelijker te verdragen wordt. Alle kleine beetjes zijn dus van harte welkom.

Er is een speciaal samenloop-voor-hoop-brood te verkrijgen bij Bakkerij Koenen waar van elk verkochte brood 0,25 cent gaat naar de samenloop. Bij ijssalon Pisa te Zevenaar is er tevens ijs te koop waarvan een opbrengst naar de samenloop gaat. De SamenLoop voor Hoop is nog steeds opzoek naar eregasten. Je kan de rol van eregast zelfs cadeau doen aan iemand. De eregast mag daarnaast nog een begeleider meenemen, samen kun je een onvergetelijke dag beleven! Meelopende teams en andere vrijwilligers zijn ook nóg steeds welkom.