Samen sterk; Summerland en Wieleman

Samen sterk; Summerland en Wieleman

13 augustus 2020 Uit Door Admin

‘Vanaf 13 Maart 2020 zijn wij als kleine ondernemers letterlijk zoals velen in onze branche van evenementen en cultuur, letterlijk werkloos geworden’. Aan het woord Jan van Rijswijk, bandleider van Summerland, over de huidige situatie in Corona-tijd. ‘Wat in het begin niet zo erg leek en waar we dachten dat het met twee maanden een heel eind weer over zou zijn, bleek een ware nachtmerrie te zijn geworden. Waar we ongeveer 30 optredens moesten verzetten of annuleren tot 31 mei, werden er ruim meer dan 100 tot op heden’.

Uiteraard hebben de mannen niet stil gezeten en zijn direct begonnen met het vernieuwen en onderhouden van alle spullen en is het repertoire vernieuwd, wat natuurlijk de nodige oefenuurtjes kost.

Nu, na bijna 5 maanden niets te doen te hebben en langzaam het water tot onze lippen komt te staan, is het allemaal niet meer zo leuk. Maar we moeten samen door en dat doen we ook, net als alle andere getroffen collega’s in de muziek en evenementenbranche.

Ook bij horecaondernemers is de crisis (economisch) hard aangekomen. ‘Van 7 dagen in de week allerlei activiteiten in- en rond het zalencentrum naar gesloten deuren, donkere zalen en een lege agenda’, vat Martijn Wieleman het kort samen. ‘Het hakt er behoorlijk in, zowel financieel al mentaal. Het aanpassen van de bedrijfsvoering aan de steeds veranderende regels, de onzekerheid van tijdsduur hiervan en de zorg om familie,
gasten en collega’s. We zijn druk bezig geweest met de nodige veranderingen en alle annuleringen van bijeenkomsten, waarvan de meeste gelukkig gekozen hebben voor het verschuiven naar een later tijdstip.

Diverse aanpassingen zijn gemaakt en daarmee wordt gekeken naar wat wel kan, maar deze uitdaging is groot! Evenementen als ‘Westervoort in Beweging’, Tribute-avonden met veel mensen, ouderwetse feesten en bruiloften, single presentaties en de kermis kunnen niet doorgaan of in ieder geval niet in de vorm zoals we dat gewend zijn. Dit geeft de nodige uitdagingen en helaas ook onmogelijkheden in veel van deze activiteiten.

Omstandigheden aanpassen is één, maar er dan nog wel een gezellige boel van maken is een tweede uitdaging, aldus Wieleman. Een activiteit waarbij dit zeker gaat lukken is de ‘Summerland Dinnershow’ waar Summerland en Wieleman elkaar in gevonden hebben. Het is zo fijn om weer mensen te ontvangen en ze een fijne avond te bezorgen!

‘En dit wordt een geweldige avond’, zegt Jan van Rijswijk. ‘De locatie schikt zich hier uitermate goed voor en we hebben in Wijchen reeds zeer geslaagde avonden gedraaid. Om de afstand te garanderen zullen we voornamelijk grote ronde tafels dekken zodat afstand én sfeervol dineren mooi samen kunnen gaan en is er plek voor iets meer dan 80 personen.

Deze avond is gepland op de laatste zaterdag van de (basisschool)vakantie in het weekend waar normaliter ‘Westervoort in Beweging’ plaats zou vinden. Traditioneel ontmoeten alle dorpelingen elkaar dan bij de diverse activiteiten of op de feestavonden ‘Muziekfeest op het GABA-Plein’ of ‘Westervoort LIVE’ in het dorp, maar deze zijn helaas noodgedwongen afgelast.

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus (de zaterdag is al uitverkocht) starten we om 19:00 uur (deur open 18:30 uur) en spelen de hele avond door. Wieleman zorgt voor een heerlijk 5-gangen diner en Summerland zal op een gepast volume de gehele avond vertolken op onze eigen bekende manier. ‘We hebben er ontzettend veel zin in om weer in Westervoort te spelen en er samen met Wieleman een onvergetelijke avond van te maken!

Reserveren kan via info@wieleman.com of telefonisch op 026-3118285.