Samen bouwen aan een levendig hart voor Westervoort

Samen bouwen aan een levendig hart voor Westervoort

2 juni 2023 Uit Door Admin

De gemeente Westervoort werkt aan een levendig, dynamisch en toekomstproof centrum. Waar je terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen en voorzieningen voor educatie, zorg en welzijn. Zo blijft Westervoort aantrekkelijk voor inwoners én ondernemers.

Met de eigenaar van De Wyborgh investeert de gemeente in het winkelcentrum en de openbare ruimte. De eerste veranderingen zijn al begonnen, zoals de opening van bakkerscafé Koenen. De eigenaar is bezig om nog meer verhuizingen voor te bereiden. Daarnaast onderzoekt de gemeente wat er mogelijk is met de leegstaande delen van het gemeentehuis.

Vernieuwing voor de toekomst

“Het centrum van Westervoort is toe aan vernieuwing”, zegt wethouder Jan Derksen. “Dat hebben we vorig jaar ook vastgelegd als ambitie in het coalitieakkoord. Verschillende winkelpanden staan leeg en delen van het winkelcentrum zijn verouderd. Ook de openbare ruimte is verouderd en erg stenig. Daarnaast willen we onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het gemeentehuis, waar we nu voor een deel Oekraïense vluchtelingen opvangen. Verder zoeken we naar mogelijkheden voor woningbouw in het centrum.”

Integrale aanpak

Veel opgaven dus. Van winkelcentrum De Wyborgh en de openbare ruimte tot het gemeentehuis. Dat vraagt om een integrale aanpak. Jan Derksen: “Door te investeren in het centrum van Westervoort, kunnen we de basisvoorzieningen op het gebied van onderwijs, zorg, welzijn, sport en detailhandel op peil houden. Ook hopen we zo meer bezoekers te trekken.” De afgelopen maanden is er al het nodige gebeurd. De vastgoedeigenaar werkt al aan de vernieuwing van De Wyborgh. Wethouder Hans Sluiter vult aan: “De gemeente wil nu aansluitend onderzoeken hoe we het gemeentehuis kunnen veranderen. En samen met de vastgoedeigenaar gaan we aan de slag met een nieuwe inrichting van de openbare ruimte.” De gemeenteraad buigt zich binnenkort over het programmaplan, waarin dit allemaal staat.