Rosalie Koedijk exposeert in Huize Vredenburg

27 januari 2015 Uit Door Admin

ScreenShot419Westervoort – Rosalie Koedijk exposeert in Huize Vredenburg.

Rosalie Koedijk heeft een vader die afkomstig is uit Westervoort, maar ze is zelf opgegroeid in Arnhem. Ze heeft daar het grootste deel van haar jeugd gewoond en op school gezeten. De basis- en middelbare school hadden beiden een antroposofische achtergrond. Deze opvoeding is zichtbaar in haar harmonieuze en sferische kleurgebruik. Felle en contrasterende kleuren vloeien in elkaar over en werken samen op het papier.

De grondslag van Rosalies schilderijen is vooral gelegd tijdens de opleiding creatieve therapie, die zij in 2013 heeft afgerond. Hier wordt het beeldend werken gebruikt als communicatie tussen de cliënt, therapeut en het werkstuk. Als schilder is het voor Rosalie belangrijk dat zij contact maakt met het onaantastbare, wat zich binnenin speelt. Dit doet zij door zoekend passende technieken te vinden waarmee ze contact kan maken met haar fascinatie.

Al vanaf het begin in de opleiding is Rosalie geïnspireerd door het Noorse landschap met zijn extreme en intense vormen. De transparante lagen verf suggereren de bergen, dalen en vlaktes in het werk. Maar op anderen momenten sluit het vingerverven beter aan en zijn er dekkende verfsporen zichtbaar. In deze expositie zijn de momenten van afstemming vastgelegd en wordt het onaantastbare even tastbaar.

De expositie duurt van 13 februari tot 8 maart 2015. De opening vindt plaats op vrijdag de 13 februari om 19.30 uur in de bibliotheek van Westervoort, aansluitend wordt de bijeenkomst verplaatst naar Huize Vredenburg, waar ook muziek van de band Zonder Grond te beluisteren is.

Exposities van de Stichting Kunstwerk vinden plaats in:
De Bibliotheek Westervoort, Dorpsplein 115, tijdens de openingsuren van de bibliotheek (zie www.liemersbibliotheken.nl) en Huize Vredenburg, Klapstraat 112, zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur. Groepsbezoek is, in overleg, op afwijkende tijden mogelijk.