RHWW ontvangt cheque van 7500 euro

RHWW (Reddings Honden Werkgroep Westervoort) uit Duiven heeft woensdagmorgen uit handen van burgemeester Hieltjes uit Duiven en burgemeester Van Hout uit Westervoort een cheque van 7500 euro overhandigd gekregen in het gemeentehuis van Westervoort.

De leden van de RHWW werden direct na de aardbeving in Turkije uitgezonden naar het rampgebied. De gemeenten Duiven en Westervoort wilden deze financiële bijdrage doen aan de slachtoffers in het rampgebied door de RHWW financieel te steunen zodat zij hun werk voort kunnen zetten. Ook was dit het moment om ze in het zonnetje te zetten voor hun inzet.

De leden van de werkgroep hadden in het gemeentehuis een gesprek met de burgemeesters en ze vertelden over hun ervaringen in Turkije. De verwoesting, het verdriet en het leed heeft een diepe indruk binnen het SRO inzetteam op hun gemaakt. Naar aanleiding van de verwijzingen van de reddingshonden van de SRO zijn er 7 mensen levend onder het puin vandaan gehaald. Ze zijn dankbaar voor alle hulp die ze hebben mogen ontvangen en het gegeven dat ze hebben kunnen helpen. Het blijft echter ook de realiteit dat er nog vele mensen vermist worden.

De RHWW is een stichting voor het Algemeen Nut (staat op de lijst van erkende goede doelen) en is nog steeds ongesubsidieerd. Bij hun uitzending naar Turkije is veel van het materiaal beschadigd geraakt. Daarom hebben de beide gemeenten besloten om samen een schenking van 7500 euro te doen ter vervanging van beschadigd materiaal. Met het overhandigen van de cheque willen de beide burgemeesters vanuit de beide gemeenten hun steun uitspreken aan de RHWW.

Video: TVR Mozaiek