Record hoeveelheid vuurwerkafval ingeleverd in Westervoort

Record hoeveelheid vuurwerkafval ingeleverd in Westervoort

2 januari 2020 Uit Door Admin

Westervoort – De gemeente Westervoort en Duiven hebben een actie gehouden om het vuurwerkafval op te ruimen. Hier werd weer heel veel gehoor aan gegeven, met een record hoeveelheid (bijna 34 kuub) aan vuurwerkafval dat in Westervoort ingeleverd is.

Er waren tot en met oudjaarsdag speciale vuurwerkzakken op te halen waarin het vuurwerk verzameld kon worden. Veel mensen gaven hier gehoor aan en gingen met de buurt aan de slag om de rotzooi op te ruimen. Voor iedere volle zak vuurwerkafval kreeg men € 1,- een halfvolle zak leverde 50 cent op. Veel kinderen hielpen mee om hun straten en de omgeving op te ruimen voor een extra zakcentje.

Op de parkeerplaats bij De Nieuwhof was het een komen en gaan van Westervoorters die hun vuurwerkafval in kwamen leveren, vooral veel kinderen hebben hier gehoor aan gegeven. De gemeenten Westervoort en Duiven spreken van een succesvolle actie en zal volgend jaar weer een vervolg krijgen.

In Duiven, Groessen en Loo werd voor de tweede keer dit jaar, dit concept ook gehanteerd. Daar werd bij elkaar ook bijna 50 kuub aan vuurwerkafval ingezameld.