Pub Quiz – 75 jaar vrijheid Westervoort

Pub Quiz – 75 jaar vrijheid Westervoort

6 januari 2020 Uit Door Admin

Westervoort – Op vrijdagavond 24 januari 2020 organiseert de Historische Kring Westervoort een bijzondere Pub quiz.
De avond staat (bijna) geheel in het teken van Westervoort.
Daarbij zal niet alleen het verleden, maar vooral ook het heden aan bod komen. Een van de items daarbij is natuurlijk wel de herdenking van 75 jaar bevrijding van Westervoort.


Met de opbrengst wil de Historische Kring tal van evenementen mogelijk maken. Zo zullen tentoonstellingen in Huize Vredenburg en Fort Westervoort worden gehouden en zal ook het een en ander in winkelcentrum de Wyborgh te zien zijn.

Daarnaast zullen de basisscholen in Westervoort worden geholpen bij het onderwijs aan met name de bovenbouw en zal een speciale editie van het blad ‘Bij de Tijd’ huis aan huis worden bezorgd. Bijzondere aandacht wordt geschonken aan operatie “Quick Anger”, die de uiteindelijke bevrijding van Arnhem betekende en begon met de oversteek over de IJssel op 12 april 1945. De herdenking hiervan wordt in 2020 voor de tiende keer gehouden en zal spectaculair worden neergezet.

De quiz zal worden gepresenteerd door John Kemper, Ronnie Gerretzen en Kees Krechting. Er zal een breed scala aan vragen, muziekfragmenten en onderwerpen met als centraal thema Westervoort de revue passeren.

Deze bijzondere Pub quiz vindt plaats bij Zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 in Westervoort en start om 20 uur en kost €5,- per persoon.
Je kunt je inschrijven als team van maximaal 6 personen. Minder mag dus ook.

Inschrijven doe je via; https://hkwestervoort.nl/hkwestervoort/aanmeldingsformulier-pubquiz.html