Politie zoekt dader van illegale lozing van vervuilde benzine

Politie zoekt dader van illegale lozing van vervuilde benzine

1 juni 2024 Uit Door Admin

Vanmorgen kreeg het toezicht van voormalige steenfabriek Emptepol een verontrustend telefoontje. Een getuige meldde dat een persoon aan de rand van het terrein een jerrycan aan het legen was. Toezichthouders zijn direct ter plaatse gegaan en ontdekten dat het om vervuilde benzine ging. Gezien de ernst van de situatie en het feit dat het om een milieudelict gaat, werd de politie ingeschakeld.

De politie arriveerde samen met gemeenteambtenaren op de locatie en zette het gebied onmiddellijk af. Beelden van de beveiligingscamera’s werden opgevraagd om de dader te identificeren. Uit de beelden bleek dat de verdachte een opvallende blauwe bus, een Opel Vivaro, bestuurde en een jas met opvallende oranje vlakken droeg.

Deze illegale lozing is niet alleen een bedreiging voor het milieu, maar kost de gemeenschap ook enorm veel geld. De politie heeft de beelden veiliggesteld en roept de dader op zich te melden. Het is cruciaal dat deze persoon verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn daden.

Rond 18.00 uur was de calamiteitendienst aanwezig om de vervuilde berm af te graven en de schade te beperken. De politie en gemeente blijven de zaak onderzoeken en hopen snel verdere stappen te kunnen nemen om herhaling te voorkomen. Iedereen die meer informatie heeft over dit incident wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

beelden: Emtepol