Politie doet preventiecontrole en laat flink wat “voetjes” achter

Politie doet preventiecontrole en laat flink wat “voetjes” achter

4 februari 2020 Uit Door Admin

Westervoort – Dinsdagavond is er in Westervoort een ‘witte voetjesactie’ gehouden door de politie en troffen weer veel niet afgesloten schuren, fietsen en auto’s aan.

Bij een woning bleek zelfs de sleutel aan de buitenkant in het slot te zitten. De eigenaren van de woningen en de goederen zijn door de politie aangesproken en de politie heeft op plekken, die niet afgesloten waren, witte voetjes achtergelaten.

Witte voetjesactie
Een actie waar toezichthouders van de gemeente en politieagenten onaangekondigd langs woningen gaan en kijken of er makkelijk zou kunnen worden ingebroken. Bijvoorbeeld omdat deuren of ramen van woningen of bergingen openstaan of niet afgesloten zijn. In dat geval laten ze ‘wit voetje’ achter: een papieren flyer in de vorm van een schoenafdruk. Op de flyer staat de tekst: “Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn”. Het doel van de actie is om mensen, zeker in deze donkere maanden, bewust te maken van het risico op insluiping. De flyer bevat naast een waarschuwing ook preventietips.

Meer info om diefstal te voorkomen vindt je op de pagina https://www.maakhetzeniettegemakkelijk.nl

foto: politie Rivierenland Oost