Pelgrim BV een halve eeuw jong

Pelgrim BV een halve eeuw jong

2 november 2022 Uit Door Admin

WESTERVOORT – Pelgrim BV bestaat deze maand exact een halve eeuw. Alle reden voor een feestje. Maurits, de tweede generatie in het schildersbedrijf en woonwinkel, gaf het startsein voor het feestjaar met een feestelijk ontbijt voor relaties en leveranciers.

“Het familiebedrijf Pelgrim BV is in een halve eeuw uitgegroeid tot een mooi modern bedrijf voor het gehele interieur en schilderen van het exterieur”, sprak hij. “Daarbij worden steeds duurzame producten en of systemen geadviseerd. Hoe mooie is dat zowel Manfred als ik onze ouders altijd steunden met de winkel en het schildersbedrijf. De zaak was ook wel het derde kindje van Tonny en Marjo. Helaas is Tonny, mijn vader, ons ontvallen. In gedachte is hij nog veel bij ons. Een portret van Tonny is gemaakt door live painter Ferdinand Schönberger en staat al bij de wall of history. Van dit ontbijt volgt ook ‘n mooi doek. Ik ben heel benieuwd.”

Maurits Pelgrim bedankte de leveranciers. ”We hebben een sterke band met onze leveranciers. Dat zie ik vanmorgen terug in de opkomst. Dank jullie wel!”

Trots is hij ook op zijn medewerkers. “Veel personeelsleden werken hier al tientallen jaren. Ze staan met het werk op en gaan er mee naar bed. Die verbondenheid voel je. In het bedrijf heb ik allemaal rotsvaste mensen zitten, die allemaal gespecialiseerd zijn, ik verbind ze.” Speciaal vanwege de 50e verjaardag ging hij met alle medewerkers op de foto. “Deze maand gaan we foto’s verzamelen. Daaruit maken we een selectie voor een kalender.”

Volgend jaar voorjaar volgen een feestdag voor de medewerkers en een open dag. Voor zijn moeder had hij de grootste verrassing: vijftig mooie bloemen.

Een impressie van deze ochtend: