Oranjekoorts komt nog maar langzaam op gang in Westervoort

Oranjekoorts komt nog maar langzaam op gang in Westervoort

9 juni 2021 Uit Door Admin

Vrijdag start het Europees Kampioenschap voetbal, maar de Oranjekoorts komt nog maar langzaam op gang in Westervoort. Hier en daar zijn er al wel huizen en hofjes versierd in de kleuren rood/wit/blauw en oranje maar de echte oranjekoorts moet nog los barsten.

De laatste keer dat Oranje meedeed aan een eindtoernooi, was het Wereldkampioenschap in Brazillië in 2014, de Oranje Leeuwen behaalde daar de derde plaats. Je zou denken, na zo’n lange periode van afwezigheid op een eindtoernooi, dat heel Westervoort weer net zo oranje zou zijn als tijdens het WK in 2014, maar de oranjekoorts lijkt nog ver te zoeken.

De verwachting is dat de meeste mensen naarmate het toernooi vordert pas besmet gaat worden met het oranjevirus, dit ligt natuurlijk aan de resultaten van de Oranje Leeuwen.

De eerste wedstijd van het Nederlandse elftal is op zondag 13 juni om 21.00 uur, de oranje leeuwen nemen het dan op tegen Oekraïne. Op 17 juni om 21:00 uur speelt Nederland tegen tegen Oostenrijk. De laatste wedstrijd van groep C is tegen Noord-Macedonië op 21 juni om 18:00 uur.