Opvang vluchtelingen uit Oekraïne in Gemeentehuis van Westervoort

Opvang vluchtelingen uit Oekraïne in Gemeentehuis van Westervoort

20 mei 2022 Uit Door Admin

De gemeente Westervoort heeft onderzocht of de ‘oudbouw’ van het gemeentehuis geschikt kan worden gemaakt voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne en heeft besloten dat gedeelte te gaan verbouwen tot opvanglocatie. Westervoort kan hier dan ongeveer 60 vluchtelingen opvangen voor de periode van vooralsnog een half jaar. Naar verwachting gaat de verbouwing ongeveer drie maanden duren, om de ruimtes te laten voldoen aan de geldende eisen.

Opvanglocatie
De gemeente gaat het oude gedeelte van het gemeentehuis verbouwen voor de opvang van de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Het gedeelte bevindt zich aan de linkerkant van het herdenkingsmonument. De verbouwingswerkzaamheden gaan waarschijnlijk circa drie maanden duren. Als dat klaar is, kunnen er vluchtelingen komen wonen. Wanneer de vluchtelingen komen, is nu dus nog niet bekend. Er is plaats voor ongeveer 60 personen. En het gaat om een periode van vooralsnog een half jaar. Dit kan als dat nodig is, worden verlengd tot maximaal twee jaar.

Vertrouwen in goede opvang
Veel inwoners van Oekraïne zijn door de oorlog hun land ontvlucht en velen zullen nog volgen. Het kabinet heeft burgemeesters daarom opgedragen te voorzien in de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Burgemeester Arend van Hout: “Wij vinden dit als college van burgemeester en wethouders belangrijk. We voelen de noodzaak en willen er ook graag voor de mensen in deze noodsituatie zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen de vluchtelingen een goed verblijf in Westervoort gaan bieden!”

Meer informatie
Actuele informatie over de opvang van vluchtelingen in Westervoort en hoe u kunt helpen staat op www.westervoort.nl/hulp-voor-oekraine. Vragen of tips kunt u mailen naar oekraine@1stroom.nl.