Opknappen Biddle viaduct een stap dichterbij

Opknappen Biddle viaduct een stap dichterbij

14 september 2022 Uit Door Admin

Met de opbrengst van de afscheidsreceptie van Hans Breunissen is de restauratie van het Biddle viaduct op de Liemersallee een stap dichterbij. Ook de verkoop van de Biddle brug Borreltje verliep voorspoedig. Pieter Bisselink kwam met het idee om een Borreltje te maken en te verkopen om de restauratie mogelijk te maken.

Hans Breunissen schonk de opbrengst van zijn afscheidsreceptie, maar liefst € 2.130, aan de Stichting Stimulatie Cultureel Westervoort (SSCW). Ook de opbrengst van de verkoop van de Biddle Brug Borreltjes en de omzet van de broodjesverkoop van de Biddle Brug Burger en de Biddle Brug Beenham, die mogelijk gemaakt werden door slagerij Hetterschijt en bakkerij Koenen, zijn naar de pot voor het opknappen van de brug gegaan.

Van de Biddle Brug Borreltjes werden duizenden flesjes verkocht op de zomerfair tijdens Westervoort in beweging. De dochter van Chris Biddle, Bilou, was ook aanwezig bij de overhandiging van de cheque aan de Stichting Stimulatie Cultureel Westervoort (SSCW). William boekhorst nam namens de stichting de cheque in ontvangst.

Al jaren zijn er plannen om de beschildering in ere te herstellen, maar het lijkt er op dat het bedrag voor de restauratie al aardig in de buurt komt van de benodigde 45.000 euro. De helft van dit bedrag was er al voor de zomerfair door een subsidie van de gemeente. Prorail heeft ook hun medewerking verleend, het groot onderhoud dat noodzakelijk was, stond eigenlijk voor 2023 op de planning, maar is vanwege de plannen om de beschildering op het viaduct te restaureren, een jaar vervroegd. Als het benodigde geld bij elkaar is dan hoopt de stichting om op de geboortedag van Chris, 25 april, te starten met het renovatieproject.

Frank de Reuver maakte het vernieuwde ontwerp voor het viaduct en het ontwerp is gelijk aan het ontwerp dat Chris Biddle maakte in 1977. De wolkenpartijen, het heuvelachtige landschap en het vliegtuigje met spandoek ‘Doorrijhoogte 4.10 meter’ zullen terugkeren.