Opheffing Stichting Kulturhus Westervoort (SKW) en de sluiting van de Nieuwhof per 22 december a.s.

Opheffing Stichting Kulturhus Westervoort (SKW) en de sluiting van de Nieuwhof per 22 december a.s.

21 december 2020 Uit Door Admin

Per 22 december is SKW ter ziele, zoals dat zo mooi heet. Het bestuur heeft de opdracht en de panden De Nieuwhof en Creon teruggeven aan de gemeente. Per 22 december zal Sante Partners, welke nu opereert in de gemeente Duiven onder de naam MIKADO, verder gaan met de maatschappelijke activiteiten. De Nieuwhof sluit zijn deuren voor alle maatschappelijke activiteiten.

Begin van dit jaar wist het bestuur van SKW al dat het een bijzonder jaar zou worden. Zij waren immers al een geruime tijd in gesprek met de gemeente Westervoort over de toekomst van SKW. Per 25 maart heeft het bestuur de opdracht teruggeven aan de gemeente. Daarmee heeft het bestuur ook het beheer en de verhuur van de beide panden (Creon en de Nieuwhof) teruggeven aan de gemeente.

Met het bekend worden van de opheffingsdatum SKW en met de sluitingsdatum van de Nieuwhof, is er nu eindelijk een einde gekomen aan alle ongerustheid voor het (vaste) personeel en de vele vrijwilligers. Echter gaan niet alle personeelsleden mee naar Sante Partners. Er is afscheid genomen van de administratie en de manager van SKW. Het MDT-project zal worden ondergebracht bij HOPE XXL. Het goede nieuws is, dat het Beweegteam en Creon blijven doorgaan met de werkzaamheden en zij zijn (voorlopig) nog te vinden op de huidige locaties.

Inmiddels zijn er gesprekken geweest met een aantal vrijwilligers en Sante Partners. Ondanks dat de vrijwilligers nu weten wie de maatschappelijke activiteiten overneemt, weten zij echter nog steeds niet waar zij aan toe zijn, nu het gebouw in de handen is gekomen van de gemeente.

Kortom, is het vraagstuk nu of de activiteiten welke wekelijks/maandelijks georganiseerd worden, zoals de bingo, aanschuiftafel, eetcafé, line dance, VIN en de Seso nog wel doorgang kunnen gaan vinden in de Nieuwhof, daar waar tenslotte alle voorzieningen aanwezig zijn. Sante Partners zal vanaf 22 december de zalen/kantoren/Creon moeten gaan huren van de gemeente.

Voor de inwoners van gemeente Westervoort zal het gemis zijn nu De Nieuwhof dicht gaat. Vooral nu ook de sluiting per juni 2021 van de Flierefluiter in zicht komt en daarmee ook een einde komt aan een pand waarin vele maatschappelijke partijen vertoeven.

Door het opheffen van SKW en daarmee ook de sluiting van de Nieuwhof, is er voor vele vrijwilligers en voor de inwoners van de gemeente Westervoort, een einde gekomen aan de veilige haven welke de stichting en het pand de Nieuwhof had.