Ook Lovly Hair by Nancy heeft meegedaan met de landelijke demonstratie

Ook Lovly Hair by Nancy heeft meegedaan met de landelijke demonstratie

30 december 2021 Uit Door Admin

Door de stoelen met “klanten” te vullen, flyers op de ramen te plakken en de verlichting aan te houden, heeft Lovly Hair by Nancy, op het Dorpsplein in Westervoort, meegedaan met de landelijke demonstratie tegen de coronamaatregelen voor de kappersbranche.

Voor de 3de keer op rij heeft Nancy Looys beide salons in Westervoort en Veenendaal op slot te moeten gooien. Vandaag 30 december is normaal de drukste tijd van het jaar en het had er zo uit moeten zien! Alle stoelen gevuld, gezelligheid ten top, zo laat Nancy weten. Maar door de maatregelen zit ze helemaal met een strop omdat haar 2e salon in Veenendaal na maart 2020 geopend is, en daardoor geen recht op steun. Daar komt bij dat de omzet van beide zaken er bij opgeteld is waardoor ze helemaal geen recht op steun heeft.

“De overheid bestempelt de kappersbranche als ‘niet-essentieel’, maar de Nederlandse bevolking ziet dat duidelijk anders. Met de actie van vandaag, waar vele honderden andere kapsalons aan meededen, hopen ze de regering te laten zien dat er een heropening van de kappersbranche nodig is en omdat er met 2 maten gemeten wordt. Kappers zijn geen doorstroomlocatie en hebben niet voor ‘coronabrandhaarden’ gezorgd” volgens Nancy.

Verder laat Nancy weten dat ondanks het beeld dat de overheid schetst, er nauwelijks overheidssteun is voor kappers, maar liefst 85% van de kappers heeft geen recht op steun. De kosten lopen gewoon door en lang kan de kappersbranche het niet meer opbrengen, vandaar deze actie van vandaag.