Ook in Westervoort tegenstand tegen de Corona noodwet

Ook in Westervoort tegenstand tegen de Corona noodwet

25 juni 2020 Uit Door Admin

Westervoort- Afgelopen zondag zijn in Westervoort, en vele andere plaatsen, bloemen bij de gemeentehuizen gelegd als protest tegen de nieuwe tijdelijke Corona Noodwet die de regering 1 juli in wil laten gaan.

Meerdere mensen hebben bloemen bij de ingang van het gemeentehuis gelegd om ook hun stem te laten horen tegen de voorgenomen noodwet. De regering wil een permanente noodwet invoeren nu de noodverordeningen niet meer houdbaar zijn. De mensen die tegen de nieuwe wet zijn, vinden dat de corona Noodwet de overheid veel te vergaande macht geeft.

Met het leggen van bloemen willen de mensen de democratie vieren en nee zeggen tegen de noodwet. Deze tijdelijke Noodwet is verbonden aan de bestrijding van het coronavirus en vervalt na maximaal een jaar. Elk half jaar wordt nut en noodzaak van de Noodwet geëvalueerd in de Tweede Kamer. Mocht onverhoopt blijken dat deze na een jaar nog steeds nodig is, kan er slechts bij koninklijk besluit voor periodes van maximaal twee maanden worden verlengd.

Maurice De Hond
Volgens opiniepeiler Maurice De Hond lijden het RIVM, OMT en kabinet aan tunnelvisie. Op basis van wetenschappelijke literatuur en eigen data-analyses concludeert hij dat de anderhalvemetermaatschappij onzin is en dat mensen onnodig bang worden gemaakt. Hij publiceert al sinds februari artikelen over de coronapandemie op zijn weblog.

foto’s Anna Reitsma