Ontdek de Avontuurlijke Klanken van Pianiste Ischico Velzel

Ontdek de Avontuurlijke Klanken van Pianiste Ischico Velzel

24 september 2023 Uit Door Admin

Ontmoet Ischico Velzel, een jonge en getalenteerde pianiste die haar publiek betovert met een vernieuwende kijk op klassieke muziek. Met haar avontuurlijke benadering van het pianorepertoire weet zij te inspireren en te raken. Haar muzikale reis omvat niet alleen het verkennen van klassieke stukken, maar ook het verbinden van genres en disciplines.

Ischico heeft gestudeerd in enkele van ‘s werelds muzikale hoofdsteden, waaronder Amsterdam, Barcelona en Schotland. Haar toewijding en talent werden bekroond met lof en diverse prestigieuze prijzen, waaronder de gerenommeerde Lamond Prize voor onbekend pianorepertoire.

Wat Ischico onderscheidt, is haar liefde voor het onbekende. Ze omarmt niet alleen de traditionele klassieke stukken, maar verkent juist het onbekende en het onverwachte. Ze smeedt verbindingen tussen klassieke muziek en andere genres, waarbij moderne jazz een speciale plek heeft in haar muzikale reis. Recentelijk heeft ze jazz-pianoles gevolgd en integreert ze deze invloeden met verve in haar spel.

Een van haar opmerkelijke creaties is een jazzy interpretatie van het Lacrimosa uit het requiem van Mozart. Een compositie die in eerste instantie niet in haar gebruikelijke repertoire past. Haar meesterschap komt tot uiting in haar vermogen om te improviseren en te spelen met maatsoorten, waardoor ze een frisse en levendige draai geeft aan deze klassieke hit van Mozart.

Dit concert kun je zelf ervaren op 15 oktober om 15.00 uur in De Verzameling, gelegen aan de Brouwerslaan 1a, 6931 AC in Westervoort. Laat je betoveren door de unieke klanken van Ischico Velzel.

foto: Stefan Wijnja