Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst de Wyborgh, voor Centrumplan Westervoort

Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst de Wyborgh, voor Centrumplan Westervoort

11 juni 2024 Uit Door Admin

Vorige week vrijdag ondertekenden Gemeente Westervoort en Blackfish de samenwerkingsovereenkomst (SOK) de Wyborgh. Met deze ondertekening gaat de Gemeente Westervoort en Blackfish een partnerschap aan voor de ontwikkeling van het centrum van Westervoort.

Het Winkelcentrum

De eigenaar van het winkelcentrum zegt toe de Wyborgh te vernieuwen: winkels worden gebundeld rondom het dorpsplein, de passage verdwijnt en de leegstaande delen worden getransformeerd naar woningbouw. Deze transformatie is al in gang gezet: onder andere de Hema, bakkerij Koenen, Etos, Bruna, Shoenmaker en De Gouden Schaar zijn al geopend op een nieuwe locatie. In een volgende stap wordt gewerkt aan de verhuizing van overige winkels, vergroten van de Lidl en vernieuwen van de Albert Heijn. Als laatste stap komen er aan de Kerkstraat en het Dorpsplein nieuwe woningen.

Het dorpsplein

De gemeente ontwerpt een nieuwe inrichting van het dorpsplein. De openbare ruimte in het centrum wordt aantrekkelijker om te verblijven, groener en klimaatadaptief. Om mee te denken met het ontwerp van de openbare ruimte is er een klankbordgroep samengesteld. De klankbordgroep weerspiegelt de inwoners, ondernemers en de gebruikers van het dorpsplein in Westervoort. Vanuit de klankbordgroep komt veel input voor de landschapsarchitect.

Praat mee over het nieuwe ontwerp

Ook andere betrokkenen en geïnteresseerden mogen wensen aangeven. Vrijdagochtend, tijdens de markt, stond er daarom een team van de gemeente en de landschapsarchitect klaar om opmerkingen en tips te ontvangen. Waar lopen de gebruikers van het plein tegen aan? Letterlijk of figuurlijk. Wat missen we op het plein? Wat is belangrijk voor het nieuwe ontwerp? Iedereen kon dat vrijdag delen. De architecten nemen deze verzameling van wensen en opmerkingen mee in de ontwerpen. Kon u niet aanwezig zijn maar wilt u wel graag iets delen over het nieuwe dorpsplein? Dan kunt u mailen naar centrumplan@westervoort.nl.

Gemeente Westervoort en Blackfish zetten zich samen in om het winkelcentrum weer aantrekkelijk te maken voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

Tegelijk met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst werd ook een handtekening gezet onder de koopovereenkomst van grond om de uitbreiding van de Lidl mogelijk te maken.