Nieuwjaarsnacht zonder ongeregeldheden in Westervoort

Nieuwjaarsnacht zonder ongeregeldheden in Westervoort

1 januari 2023 Uit Door Admin

In Westervoort is tijdens de jaarwisseling volop het nieuwe jaar ingeluid. De nacht is overal flink gevierd en er werd veel vuurwerk afgestoken, zonder grote ongeregeldheden. Wel was er een brandje op de Heilweg en er is een bushalte vernield door vuurwerk..

Brand
Op de Heilweg is een heg door vuurwerk in brand gevlogen. Buurtbewoners zijn aan het blussen geslagen en de brandweer nam het vervolgens van hen over. Ook moest de brandweer komen voor een afvalbrand op De Janswei, maar die was snel geblust. Verder is het rustig gebleven in het dorp.

Opruimen
Zondagmorgen zijn ook veel mensen begonnen met het opruimen van de vuurwerkresten, mede ook gemotiveerd door de opbrengsten die het oplevert want in Westervoort en Duiven krijgen de opruimers 2 euro voor een volle zak vuurwerk die ze op 2 januari inleveren. Voor een halfvolle zak krijgen ze 1 euro.

Fien (8 jaar) en Hanne (5 jaar) gingen samen met hun ouders op pad en zamelden het vuurwerk in voor KIKA. 16 zakken vol was de opbrengst en paps en mams verdubbelen de opbrengst. Ook liepen de leden van de Moslim Gemeenschap Nederland, net zoals ieder jaar, door het dorp om de troep op te ruimen. Wil jij ook nog geld verdienen met het vuurwerk? Pak dan vuilniszakken en lever de volle zakken morgen in bij kulturhus de Nieuwhof van 13.30 tot 16.00 uur.