Nieuwe “Flexflitser” ingezet op Hamersestraat voor handhaving snelheidslimiet

Nieuwe “Flexflitser” ingezet op Hamersestraat voor handhaving snelheidslimiet

29 april 2024 Uit Door Admin

Maandagmorgen is er een nieuwe aanwinst verschenen op de Hamersestraat – een tijdelijke flitspaal die bekend staat als een “flexflitser”. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft deze strategische flitspalen geïntroduceerd om strenger toe te zien op de naleving van de maximumsnelheid. De voorgeschreven limiet op de Hamersestraat bedraagt 50 km/u.

Deze flexibele flitspalen hebben een unieke eigenschap: ze worden gedurende drie maanden op één locatie geplaatst voordat ze worden verplaatst naar een andere locatie. In 2024 zal het OM starten met vijftig van deze flexflitsers, die rouleren over circa 150 locaties verspreid door heel Nederland. Deze uitrol zal geleidelijk worden opgeschaald tot 125 flitsers tegen 2026.

In een verdere uitbreiding van het handhavingsarsenaal zullen er in Gelderland uiteindelijk acht tot tien mobiele flitsers operationeel zijn. Deze mobiele flitspalen zullen telkens drie maanden op een specifieke locatie worden geplaatst. Het gebruik van deze mobiele flitsers is vorig jaar gestart en stelt het Openbaar Ministerie in staat om snelheidsovertreders effectief te verrassen en aan te pakken.