Nieuwe beschildering Biddle brug feestelijk geopend

Zondag is het kunstwerk op het Biddle viaduct aan de Liemersallee “geopend” door de drie dochters van wijlen Chris Biddle. De belangstelling voor de opening was erg groot, ook oud-burgemeester Grienbergen was aanwezig.

De Stichting Cultureel Westervoort is erg blij dat het viaduct nu af is, de afgelopen 2 jaar is de stichting heel druk geweest om de restauratie voor elkaar te krijgen. Na een muzikale opkomst door Fanfare OBK en een korte speech door Arthur Boone sprak burgemeester Arend van Hout de mensen toe op deze zonnige zondag. Zalencentrum Wieleman was aanwezig met een hapje en een drankje en alle aanwezigen kregen een chocolaatje aangeboden met daarop een afbeelding van het viaduct.

Burgemeester Arend van Hout is heel enthousiast is over de vernieuwde muurschildering die is aangebracht. Hij merkt op dat hij normaal gesproken altijd de snelste route neemt, maar sinds de nieuwe muurschildering er is, neemt hij nu standaard de tunnel. Hij geniet van de zomerse sfeer die de schildering met zich meebrengt. Hij denkt dat het tunneltje ook in de winter van toegevoegde waarde zal zijn, omdat het mensen een zomers gevoel kan geven en alles mogelijk lijkt.

Voor mensen die antidepressiva gebruiken heeft hij een tip “De enige echte oplossing is het tunneltje van Biddle, ga daar op een winterdag naar toe, dat doet wonderen.” Verder bedankte de burgemeester alle personen en organisaties die hebben bijgedragen aan het herstel van het kunstwerk. Hij noemt dan met name de Stichting Stimulatie Cultureel Westervoort, Arthur Boone, Frans Brink, William Hetterschijt, Hans Breunissen, Pieter Bisselink, Humprey Ottenhof, Frank de Reuver en Biloe Biddle. Hij erkent dat hij mogelijk nog andere mensen vergeet te noemen die hebben bijgedragen aan het project.

Na de speech werd de opening voltrokken door de dochters van Chris. Biloe, Bonnie en Sarah liepen door een papieren spandoek en daarmee was het nieuwe kunstwerk “geopend”.

Oud-burgemeester Franz Grienberger was ook bij de opening van het viaduct, Grienberger gaf in de jaren zeventig toestemming aan Chris Biddle om de muurschildering op het viaduct te plaatsen. Chris Biddle was een markant figuur in ons dorp. Van beroep was hij sneltekenaar, maar in werkelijkheid was hij een begaafd schilder en tekenaar. Naast zijn tekeningen en schilderijen maakte hij ook decorstukken. En één van zijn bekendste werken is de muurschildering op het viaduct aan de Liemersallee.