Muziekavond voor jongeren met een beperking

Muziekavond voor jongeren met een beperking

17 augustus 2022 Uit Door Admin

Peter Hoefnagels “Dj Dr. Beat” heeft op 17 juni zijn eerste feestavond voor mensen met een beperking georganiseerd onder de naam Beatz United 2.0. En nu komt er een vervolg op vrijdag 23 september 2022.

Peter is in zijn vrije tijd een Dj en zet zich graag ik voor mensen met een beperking, 7 jaar geleden is hij begonnen met het draaien voor deze mensen op mijn werk. Hij had ongeveer 5 jaar geleden een optreden bij Geniet in het bruishuis in Arnhem Zuid en daar waren mensen met een beperking welke in het reguliere uitgaansleven “vreemd” aangekeken zouden worden.

Met de desbetreffende bedrijfsleidster hebben ze besloten om een muziek avond/disco avond te organiseren voor deze doelgroep en dat bleek een schot in de roos. Samen met Henry Lamers organiseerden hij elke 3 maanden een feestavond en dat was een groot succes.

En toen kwam Corona en een verandering in de organisatie en visie waardoor ze helaas niet meer terecht konden in Arnhem Zuid. Maar deze mensen wilden graag deze avonden behouden, dus is Peter gaan kijken naar geschikte locaties en kwam uit bij Martijn Wieleman en is in gesprek gegaan, binnen 15 minuten was het geregeld en hadden ze een nieuwe locaties voor deze avonden.

Beatz united 2.0 was geboren, met hulp van veel mensen uit zijn netwerk, die hij de afgelopen jaren heeft opgebouwd, was de eerste avond in juni 2022 een groot succes met optredens van Willem Derks, Raymond Arnold en Brian Vliem. Ze hebben meteen een 2e datum kunnen vastleggen bij zalencentrum Wieleman en wel 23 september 2022. Met optredens van Gio Van Veen, Antoinnette Germeraad, Brian Vliem en Sugar Lee Hooper tribute en Party Dj Hent en Dj Dr Beat.

Peter is trots op wat ze neer kunnen zetten voor deze doelgroep en iedereen is welkom wat “muziek verbindt” en deze doelgroep kan genieten van een mooie muziekavond. Peter: “ik denk dat deze drempel een stuk lager is om te gaan dan in het normale uitgaansleven”. Hij wil dan ook iedereen bedanken die hier kosteloos aan meewerkt. “Voor Henry Lamers Brian Vliem en mij kost dit een paar uurtjes per kwartaal, en het plezier wat we deze mensen kunnen bieden is onbetaalbaar” volgens Peter. Ook werken alle artiesten hier kosteloos aan mee.

De feestavond “Beatz United 2.0 part 2” is op vrijdag 23 september van 19.30 uur tot 23.30 uur in zalencentrum Wieleman in Westervoort, de entree is 4 euro.