Mondmaskers gevraagd voor het Rijnstate ziekenhuis!!

Mondmaskers gevraagd voor het Rijnstate ziekenhuis!!

20 maart 2020 Uit Door Admin

Het Coronavirus bereikt ook onze streek. Inmiddels liggen er een aantal patiënten met Corona in het Rijnstate ziekenhuis. Per opgenomen Corona patiënt zijn zo’n 20 mond / neusmaskers per dag nodig om zorgverleners goed te beschermen. Het ziekenhuis is volop bezig om, waar mogelijk, maskers te recycleren. Toch blijft de vraag groter dan het aanbod. De verwachting is dat er ook hier in de buurt nogal wat huishoudens zijn die wel wat maskers hebben liggen.

Hierbij een oproep aan iedere meedenkende inwoner van Westervoort, of (van ver) daarbuiten, om deze maskers in leveren! Bij voorkeur chirurgische mond / neus maskers, FFP 1 maskers en FFP 2 maskers. Liefst in een gesloten verpakking dan kunnen ze direct gebruikt worden. Andere (gebruikte) maskers zijn ook welkom, als er maar geen scheur in zit.

U wilt toch ook dat uw vader, moeder of uzelf veilig behandeld kunnen worden?  Denk mee, kijk goed in je kasten, vraag het je buren en lever ze massaal in.

Hier in Westervoort kunnen ze vanaf zaterdag 21 maart ingeleverd worden bij Jumbo Mennings, Broeklanden 8 daar staat een ton waar ze ingeleverd kunnen worden en bij Butan Tweewielers, Dorpstraat 99. Tijdens de openingstijden van beide winkels.

Namens alle medewerkers van het Rijnstate ziekenhuis alvast heel hartelijk dank!!

Afbeelding van Juraj Varga via Pixabay