Mogelijk alternatief voor Avond4daagse 2022, focus ligt op 2023

Mogelijk alternatief voor Avond4daagse 2022, focus ligt op 2023

5 mei 2022 Uit Door Admin

De afgelopen twee jaar is er een boel gebeurd. COVID 19 en de nasleep hiervan, opheffen Stichting Kulturhus Westervoort (SKW), komst van Santé Partners, bezuinigingen vanuit de Gemeente en een wisseling in ons organisatiecomité. 

Het organisatiecomité van de Avond4daagse heeft de afgelopen periode meermaals met elkaar over gesproken: ‘hoe kunnen wij het feestje weer bouwen zoals het dorp gewend is’?

Helaas zijn wij tot de conclusie gekomen dat het dit jaar niet mogelijk is en hiervoor zijn twee reden.
Wij hebben het altijd gezien als een sociaal event zonder winstoogmerk met het volgende motto: samen en voor iedereen.  Hierdoor zijn wij wel sterk afhankelijk van sponsoren en natuurlijk de gemeente.

Dit jaar zien wij een dusdanige grote terugloop in het subsidiebedrag dat wij dit niet kunnen opvangen met sponsorgelden. Het verhogen van de inschrijfgelden met 50 tot 75% zijn niet passend bij het motto. 
Maar de belangrijkste reden is de opheffing van SKW. SKW was ervoor het dorp en zijn of haar initiatieven, je kon onder de paraplu van SKW evenementen organiseren, ze maakten dit mogelijk met man- en organisatiekracht, faciliteiten en kennis.

Dat betekent dat we voor dit jaar een alternatief gaan zoeken om toch ook dit jaar het Westervoortse Avond4Daagse gevoel warm te houden. Een editie zoals jullie die misschien kennen van afgelopen jaar. Maar ook een alternatieve editie is helaas nog onder voorbehoud.

Samenvattend we hebben als comité een uitdaging: het organiseren van een Avond4daagse in 2023. Een wandeltocht die wij weer samen organiseren voor het dorp!

En daarvoor kunnen wij alle hulp gebruiken! De afgelopen periode hebben zich al een aantal vrijwilligers zich aangemeld. Wij zoeken verkeersregelaars, organisatieleden tijdens de uitvoering én voorbereiding! Maar ook zijn wij opzoek naar sponsoren die geloven in de sociale boodschap die wij willen uitdragen, misschien twijfel je wel en wil je met ons in gesprek? Dat kan! Stuur een e-mail naar: avond4daagsewestervoort@gmail.com