Modernisering van de kerkklok? wat vindt u?

Modernisering van de kerkklok? wat vindt u?

31 maart 2023 Uit Door Admin

Het is u vast wel opgevallen dat de kerkklok van de Werenfriedkerk wat last van ouderdomskwaaltjes begint te krijgen. Het slaan op de hele en halve uren liep al niet gelijk de tijd van de wijzers. Maar de laatste tijd is de klok helemaal van slag en blijkt de klok de ene week sneller, en de andere week weer langzamer te lopen.

Kortom: na zo’n 75 jaar van trouwe dienst is de klok wel echt aan vervanging toe. Nu is het streven van de Protestantse Gemeente om het kerkgebouw meer van “de samenleving” te laten zijn. Een plek waar bijeenkomsten en evenementen gehouden kunnen worden.

Met dat in het achterhoofd is het idee ontstaan om de klok te vervangen door een LED/TV-scherm waarop naast de tijd, ook aankondigen getoond kunnen worden. Zoals bijvoorbeeld wie er deze zondag voorgaat, de aankondiging van een evenement, of een inspirerende tekst of afbeelding. Op christelijke feestdagen kan uitleg over die dag gegeven worden. En de vlag hoeft niet meer uitgehangen te worden, maar wordt simpelweg op het scherm geprojecteerd.

Dan hoeft ook niemand meer die trappen op! Het scherm kan zichzelf op de (lange) termijn terugverdienen door lokale ondernemers de gelegenheid te geven een blok van bijvoorbeeld 5 minuten per uur te kopen voor een reclameboodschap.

Als alternatief kan een simpelere klok worden geplaatst. Het voordeel van zo’n klok is dat deze altijd gelijk loopt en ook automatisch omschakelt bij de zomer- /wintertijdovergangen. Het biedt echter niet de mogelijkheden die een LED/TV-scherm wel heeft. Beide opties worden overwogen, maar graag hoort de PG wat u hiervan vindt. Welke optie moet het worden? Het LED/TV-scherm, of de simpele klok? Laat uw keuze weten d.m.v. een briefje in de bus bij het Paalmanhuis, Dorpstraat 63. U kunt nog tot morgen uw mening laten horen.