Meer ruimte voor activiteiten bij Inloopkast de Cirkel op nieuwe locatie in het centrum.

Meer ruimte voor activiteiten bij Inloopkast de Cirkel op nieuwe locatie in het centrum.

1 januari 2021 Uit Door Admin

Stichting Inloopkast de Cirkel zal een transformatie ondergaan om hun klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Het doel van Inloopkast de Cirkel tweeledig, enerzijds willen zij de minima ondersteunen en anderzijds willen zij laten zien, dat het mogelijk is om op een andere manier om te gaan met het milieu. Met passie zetten de vrijwilligers zich in om mens en milieu te helpen, tot op heden hebben ze dit gedaan vanuit de Dorpstraat 99-103, met het aanbieden van gratis kleding. Vanaf 20 januari 2021 zal Inloopkast de Cirkel verhuizen naar een nieuwe locatie. Deze locatie zal hun in de gelegenheid stellen om de activiteiten uit te breiden.

Zij zullen hun diensten uitbreiden met een naaiatelier, waar ze verschillende nieuwe activiteiten zullen starten zoals het maken en vermaken van kledingstukken, naailessen, naaiworkshops, en gaan ze nieuwe producten maken van niet draagbare kleding. Het uiteindelijke doel van Inloopkast de Cirkel is om een lokaal circulair proces op te zetten voor het hergebruiken, reviseren, upgraden en recyclen van textiel. De nieuwe locatie is in het hartje van ons eigen dorpscentrum: Dorpsplein 108-109. (het oude pand waar Ter Stal in gezeten heeft)

Vanaf 20 januari verwelkomen zij iedereen die toe is aan een nieuwe outfit. Ondanks dat de winkel de minima ondersteund, zijn zij er voor iedereen. Ze willen dan ook iedereen uitnodigen om een keer een kijkje te komen nemen. De kleding in de winkel is zo goed als nieuw, er hangt zelfs met enige regelmaat nieuwe kleding in de winkel. Om de onkosten van de winkel te dekken zal er vanaf 2021 voor de kledingstukken een klein bedrag in rekening gebracht worden. Ondanks de kleine vergoeding per kledingstuk maken ze een uitzondering voor personen met een Gelrepas, zij zullen een kortingspercentage ontvangen op de artikelen.

Ook willen ze iedereen bedanken die kleding heeft gedoneerd aan Stichting Inloopkast de Cirkel en hen aanmoedigen om dit vooral te blijven doen. Door Deze donaties van kleding kunnen ze veel mensen helpen die het echt nodig hebben. Daarnaast hebben ze door de levensduurverlenging van deze kleding een echte impact gemaakt op het verminderen van de lokale CO2 uitstoot. De CO2 vermindering staat gelijk aan CO2 uitstoot van ongeveer 15 huishoudens.

Door de nieuwe locatie en de uitbreiding van activiteiten hebben ze besloten om de openingstijden van de winkel te verruimen. De nieuwe openingstijden zijn:
• Dinsdag t/m donderdag 9:00 uur tot 18:00 uur
• Vrijdag 9:00 uur tot 21:00 uur
• Zaterdag 9:00 uur tot 17:00 uur

Vanwege de verruiming van de openingstijden en vernieuwde activiteiten zijn zij op nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers (winkel en naaiatelier) die graag het verschil maken. Solliciteren kan via de website: www.inloopkastdecirkel.nl