Magneetvisser vist landmijn uit het water

Magneetvisser vist landmijn uit het water

14 mei 2020 Uit Door Admin

Westervoort – Een man heeft donderdagavond een bijzondere vangst gedaan tijdens het metaalvissen. De man was in een water bij de dijk aan het vissen op spullen uit de tweede wereldoorlog. Met dat potje vissen kwam een landmijn mee naar boven. Daarnaast viste hij nog wat munitie van een vuurwapen op.

Omdat niet bekend was hoe de staat van de mijn was, werd de Explosieven Opruimings Dienst ter plaatse gevraagd. Zij hebben de mijn veiliggesteld en even later in de uiterwaarden tot ontploffing gebracht.

Magneetvissen wordt gedaan met een hele sterke magneet aan een touw. Regelmatig worden er door deze personen naast oud ijzer ook materiaal uit de tweede wereldoorlog gevonden. Vorige week werd er in hetzelfde water ook al door dezelfde magneetvisser een handgranaat uit het water gevist.

waarschuwing voor de gevaren van het magneetvissen !
De politie waarschuwt inmiddels wel voor de risico’s van de populaire hobby. “We snappen dat magneetvissen heel spannend en leuk is. Helaas is het ook gevaarlijk, je weet nooit of je te maken hebt met instabiele of stabiele munitie,”

Hieronder het filmpje van de mijn die tot ontploffing wordt gebracht door de EOD. De mijn werd heel diep ingegraven waardoor de knal niet zo hard was.