Stichting 6 minuten zone Westervoort

ScreenShot571

Het AED-netwerk in Westervoort

Het netwerk van hulpverleners, vrijwilligers en AED-apparaten ontrolde zich gestaag. Het aantal vrijwillige hulpverleners staat nu op ca. 180 (2016-2017), dat is mooi maar meer is altijd beter.

U bent hulpverlener als u een (1 !) avondcursus per jaar volgt bij een EHBO-vereniging (voor Westervoort EHBO-Westervoort.nl) en zich aanmeldt bij HartslagNu.nl. Het aantal in gebruik genomen AED-apparaten is voortdurend gestegen. Het netwerk is nagenoeg dekkend (zie de site).
Nog even beknopt de werking van het netwerk:

1. 112 krijgt een melding van mogelijk hartfalen en laat direct bericht uitgaan naar de ambulancedienst en een aantal vrijwillige hulpverleners binnen de 6-minuten zone.
2. Die gaan op weg en er wordt begonnen met reanimeren. Tegelijk brengt een andere hulpverlener het dichtstbijzijnde AED-apparaat ter plekke.
3. De patient wordt gereanimeerd totdat de ambulancedienst deze taak overneemt en de patient vervoert.

Tot nu toe zijn de vrijwilligers in ons netwerk gemiddeld eenmaal per maand in actie geroepen. Dit is conform het landelijk gemiddelde.

Nu het aantal AED-apparaten vrijwel op orde is wil de stichting zich richten op fondswerving om de vrijwilligers financieel te steunen.
Wij kregen ruimhartig hulp van onder andere gemeente, woningstichting Vivare, Stichting Goede Doelen, Stichting Eigen Heim, ondernemers en vele anderen, maar elke vorm van sponsoring is welkom, liefst als donateur.

Voor uitvoerige informatie verwijzen wij u graag naar de website:
www.6minutenwestervoort.nl