Let’s Swap wint Lokaal Compliment Westervoort

Let’s Swap wint Lokaal Compliment Westervoort

7 december 2019 Uit Door Admin

Tijdens de vrijwilligersavond op 7 december 2019 heeft Let’s Swap het Lokaal Compliment 2019 ontvangen. Aan deze onderscheiding is ook een prijs verbonden: een geldbedrag van € 500,-.
Ieder jaar reikt de gemeente Westervoort het Lokaal Compliment uit aan een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich dat jaar heeft onderscheiden.

De stichting ontving uit handen van burgemeester Arend van Hout het Lokaal Compliment 2019. De andere genomineerden waren: medewerkers de Herberg, Timo Riphagen met zijn vrijwilligers, Lisa Willemsen, Karlo Bolder, Repaircafé Westervoort/Duiven, Voedselbank Westervoort, Marjon Willems, Let’s Swap, Milan Vigilante, Diny Verfuurden en Jan Koers.Ook zij verdienen het om vanwege waardevolle initiatieven in het zonnetje te staan, aldus juryleden Geert Brink, Henry Reijers en Ineke Tegelaar.

Let’s Swap
Vorig jaar heeft Let’s Swap een eervolle vermelding gekregen voor hun inzet omdat zij als nieuwe groep vrijwilligers door heel veel mensen aangedragen waren. Deze groep vrijwilligers is in september 2017 gestart met de activiteiten. Dit jaar wil de jury die eervolle vermelding verzegelen en Let’s Swap het Lokaal Compliment 2019 aanbieden. Met het weggeven van gratis kleding is Let’s Swap een geweldig initiatief! Gebruikte kleding krijgt een tweede leven: dat is niet alleen heel duurzaam maar het voorziet ook in een behoefte. Mensen met een laag inkomen kunnen gratis kleding uitzoeken en worden door een enthousiaste vrijwilliger geholpen met het uitzoeken van de juiste kleding. Door spullen opnieuw te gebruiken worden mensen zich bewust van het feit dat we met zijn allen meer dan genoeg spullen hebben en deze spullen prima met elkaar kunnen delen. Zo wordt weggooien tegen gegaan. Het is bijzonder met hoeveel toewijding en enthousiasme de vrijwilligers van Let’s Swap de ruilwinkel runnen. Ze heten iedereen welkom, staan klaar met een luisterend oor, een vriendelijk woord en een kopje koffie. Iedereen is welkom en dat is misschien wel de sleutel van het succes. Let’s Swap maakt iedereen blij en creëert een Liemers dat echt samen en niet naast elkaar leeft!

2e prijs voor Timo Riphagen en zijn vrijwilligers
Timo Riphagen is als coördinator van de combinatiefuncties actief bij heel veel projecten in Westervoort. Naast zijn werk als combinatiefunctionaris voor de gemeente Westervoort, is Timo in zijn vrije tijd een graag geziene kracht tijdens heel veel verschillende activiteiten in Westervoort. Hij is actief voor de Avond4daagse Westervoort, het Sinterklaashuis, de intocht van Sinterklaas, hij ondersteunt bij de dodenherdenking en de bevrijdingsvuurestafette en is vrijwilliger bij evenementen zoals de MudRun, en jurylid bij de carnavalsoptocht enz. Timo heeft een voorbeeldfunctie voor heel veel vrijwilligers. Door middel van zijn enthousiasme weet hij steeds weer mensen te inspireren en te binden om vrijwilligerswerk te gaan doen! Door de vrijwilligers waar hij mee werkt in hun kracht te zetten, bouwt hij samen met de vrijwilligers iets moois en waardevols voor het dorp Westervoort.

3e prijs voor Repair Café Westervoort en Duiven
Vorig jaar ook genomineerd en toen ook op de 3e plaats: Het Repair Café Westervoort en Duiven. Net als Let’s Swap een duurzaam initiatief dat al een aantal jaar zijn goede diensten heeft bewezen. Er wordt veel weg gegooid, mensen kopen steeds vaker nieuwe spullen. De jury waardeert het zeer dat de vrijwilligers van het Repair Café Westervoort en Duiven mensen weer blij maken door spullen te repareren en daarmee (soms) hoge kosten te besparen. Vaak is er maar een kleine reparatie nodig om spullen weer te kunnen gebruiken. Het Repair Café Westervoort en Duiven voorziet in een behoefte: de vrijwilligers zijn vakkundig en doen hun uiterste best om samen met de eigenaar tot dé perfecte oplossing te komen en de spullen samen te repareren. Alles krijgt een tweede leven: duurzaamheid staat voorop. Het repareren van spullen is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee!

Vrijwilligersavond
De vrijwilligersavond begon met een kopje koffie of thee en een gebakje. Al snel begon het cabaretprogramma verzorgt door: Pinkenbiest. Dit was een groot succes! Na afloop is er nog een drankje gedronken en hebben de 150 vrijwilligers een leuke avond gehad.