Lenteconcert met het Lingewaards Mannenkoor in de Werenfriedkerk

Lenteconcert met het Lingewaards Mannenkoor in de Werenfriedkerk

2 maart 2023 Uit Door Admin

De Stichting Vrienden van de Werenfriedkerk organiseert weer haar eerste concert dit jaar en wel op zondagmiddag 26 maart a.s.

Dit keer treedt Het Lingewaards Mannenkoor op. Er zijn niet zoveel mannenkoren meer, daarom zijn we er trots op dat zij dit concert willen geven in de Werenfriedkerk (oude kerkje). Door de geweldige akoestiek in het kerkgebouw klinken deze mannenstemmen prachtig.

In 2019 vierden zij hun 100 jarig bestaan met een concert samen met andere koren onder de titel “100 jaar mannenzang in Huissen”. Het koor bestaat uit ongeveer 35 mannen in vier stemgroepen, eerste en tweede tenoren, baritons en bassen. De leden komen uit alle geledingen van de maatschappij uit Lingewaard en omgeving en het repertoire is veelzijdig en vernieuwend. Momenteel zingen zij o.a. Russische liederen, zoals Bolen mi Lezi, Duitstalige liederen zoals Der Lindenbaum, en musical zoals Oh what a beautiful morning en Out of my dreams. Bij concerten heeft het koor regelmatig bekende solisten uitgenodigd, zoals Hetty Heijting, De Maastreechter Staar, Donna Lynton en Marco Bakker. 

Het concert begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur. De entree bedraagt via de site (vrienden-werenfriedkerk.nl) en in de voorverkoop bij Cigo Westervoort € 10,=. Aan de deur: € 12,50,=. Voor vrienden en introducee € 7,50. Koffie en thee gratis op vertoon van uw kaartje. In de  pauze wordt er tegen betaling fris, wijn en bier geschonken. 

Houdt u van mannenstemmen dan is dit koor echt een aanrader voor u!