Landelijke opschoondag in Westervoort

Landelijke opschoondag in Westervoort

20 maart 2021 Uit Door Admin

Westervoort – Op zaterdag 20 maart was de Landelijke Opschoondag, ook in Westervoort waar veel mensen de handen uit de mouwen staken en het zwerfafval opgeruimd hebben.

De Landelijke Opschoondag is een actie, die door de gezamenlijke aanpak, naast een gezellige ontmoeting met de buren ook vooral een schone, veilige straat/buurt oplevert. In Westervoort was de opkomst weer hoog en werd er rekening gehouden met corona. er werd er geheel coronaproof opgeruimd, de vrijwilligers gingen met max. 2 personen op stap en gezinnen mochten samen op pad.

De Wijkraden Ganzenpoel, Broeklanden, Kernoord, Mosterdhof/Struikendoorn/Weem, Steenderens, Emmerik/Vredenburg, Leigraaf en Hoogeind kregen veel hulp van wijkbewoners die hielpen met het opruimen van het zwerfafval. De kinderen die meegeholpen hadden kregen een diploma.

Zwerfafval verdwijnt niet door ergernis, wél door samen opruimen. Steeds meer inwoners van Westervoort komen dan ook individueel en in groepsverband in actie tegen zwerfafval.

Supporter van Schoon is een landelijk initiatief gestart door Stichting Nederland Schoon om mensen te verenigen die het belangrijk vinden om in een schone omgeving te leven. Door gelijkgestemden (publiek, organisaties en gemeenten) lokaal met elkaar te verbinden en te activeren, maken we een grotere vuist tegen zwerfafval. Samen staan we sterker voor een schone buurt.