Laatste optreden van OJKW in de St. Werenfriduskerk.

Laatste optreden van OJKW in de St. Werenfriduskerk.

26 december 2020 Uit Door Admin

Afgelopen Kerstavond zou het OudJongerenKoorWestervoort (OJKW) voor de laatste keer zingen in de gezinsviering in Westervoort i.v.m. het sluiten van de kerk. Maar dit ging niet door omdat de corona-maatregelen dat verhinderen.

“Met kerst zitten de banken normaal altijd tot de nok toe vol. Een groot deel kijkt altijd erg uit naar onze opvoering”, zegt dirigent Jan Willem Schuurman van het koor van de kerk. Het zou dit jaar dan ook voor het laatst zijn dat het koor hun nummer zou spelen. Maar daar werd iets op bedacht, namelijk de online uitvoering. 

Paul McQue verzorgt al 32 jaar op Kerstavond de muzikale begeleiding tijdens de Kerstmis. Nadat het jongerenkoor werd opgeheven is de traditie ontstaan om als OudJongerenKoorWestervoort (OJKW) de gezinsviering op kerstavond te blijven verzorgen. Deze ondersteuning van het OJKW bij de gezinsviering was altijd zeer gewaardeerd en populair in Westervoort.

Om toch een mooie invulling te geven aan kerst en met name aan deze laatste ‘kerst in de kerk’ kwam bij oud koorleden het idee om een kerstnummer ‘O Holy Night’ op te nemen in de studio, met inachtneming van de Corona maatregelen. Dus Paul McQue ging samen met zijn partner Karin van Dijk en Edwin van Wijk aan de slag om hier een mooi geheel van te maken in hun studio en de opnames in de kerk. Zie hier het prachtige resultaat!