Laatste editie van het Wyborghfeest met Balkoncert

Laatste editie van het Wyborghfeest met Balkoncert

3 juli 2023 Uit Door Admin

Zaterdagavond was het laatste Wyborghfeest met het Balkoncert op het Dorpsplein in Westervoort. Het was weer, net zoals de 9 vorige edities, een spetterende avond met fantastische muziek en een supergezellige sfeer.

Om 20.00 uur was het Gio van Veen die begon met zijn optreden, waarna Crist Coppens en de Nederlandse Julio Iglesias, William Janz, optraden. De avond werd gepresenteerd door Martijn van Vuuren. Rond 22.00 namen de orkestleden van het Balkoncert plaats op de balkons en om 22.30 uur begon het feest pas echt onder leiding van dirigent Louis Peters. Er werd gedanst en meegezongen op de muziek van het orkest en het was nog lang gezellig op het Dorpsplein.

Laatste editie
De organisatie van het Wyborghfeest, heeft besloten dat dit de laatste editie is. Volgens William Boekhorst, lid van de winkeliersvereniging, komt dit omdat het organisatorisch heel wat tijd vergt en omdat er ook financiële risico’s gepaard gaan met het organiseren van een dergelijk feest. Ook zijn er volgens William steeds strengere regels en daarom heeft de organisatie besloten om met het Wyborghfeest te stoppen. De muzikanten van het orkest, O.B.K, Liberté, De Dieseltrekkers, De Borrelnootjes, Excelsior Loo, Tis Niks Wut Niks, MP 3 , EMM en ATK Brass zouden eigenlijk wel door willen gaan met het Balkoncert. Of er nog een editie komt van het Balkoncert ligt er aan of er iemand is die de organisatie op zich wil nemen voor dit feest.