0 Comments

De vaste lezers van mijn column weten dat ik, op een uitzondering na, graag het lokale (en als het zo uitkomt iets wijder dan dat) nieuws met een kwinkslag bekijk. Ik mag graag omdenken. Maar daar moet dan wel een mogelijkheid voor zijn.

Deze afgelopen week heb ik wanhopig zitten zoeken of er hier en daar nog een slag viel te kwinken. Dat viel tegen. Ik zou kunnen zeggen dat onze land- en veetelers behoorlijk de boer op zijn geweest. Het leverde geen glimlach op. Of dat de agressie tegenover apothekers een bittere pil voor de branche is. Maar dat is nog een grotere open deur dan de spreekwoordelijke open deur zelf.

De speeches van onze toekomstige intellectuelen van het Amsterdams Studenten Corps leverde alleen maar slagen op, maar geen kwinken. Je moet je bedenken dat zo’n lullo (met dank aan Jiskefet) over 10 jaar je gynaecoloog of tandarts is. In beide gevallen: ‘Maar even wijd open, mevrouwtje’. Of een psychiater waarbij je als vrouw komt omdat je medio 2022 het slachtoffer was van grensoverschrijdend gedrag van het mannelijke deel van je corps (Ken ik u trouwens niet ergens van?) Ik zou dan niet graag ingaan op zijn verzoek om maar even op de divan te gaan liggen. Redenen genoeg om wat slagen te kwinken, zou je zeggen.

Maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen. Dumpen van afval, inclusief asbest, op de snelwegen en dan de bedrijven bedreigen en intimideren die dat weer moeten opruimen. Politici die bedreigd worden vanwege hun standpunten, en dan maakt het niet eens meer uit of dat pro-boeren of anti-boeren is. Er is weinig lol aan.

Dan maar veilig nieuws uit de lokale media. Een tijd geleden meldde ik dat de Volkskrant schreef dat Westervoort de gemiddeldste plaats van Nederland was (hoewel ik daarop kritiek kreeg dat ‘gemiddelste’ geen goed Nederlands was,  maar ja een citaat is een citaat). Nu lees ik de oude kern van Westervoort de meest gewone buurt van Nederland is. (Nu had ‘gewoonste’ ook gekund, maar ach.) En bij toeval, omdat ik wel eens een quiz-spel doe,  kwam ik er ook nog achter dat Westervoort de kleinste gemeente van Nederland is qua oppervlakte. Waarin een groot dorp klein kan zijn laten we maar zeggen. Daar valt wel geen slag over te kwinken, maar ik geef het toch even mee.

Maar gelukkig helpen de lokale overheden wel mee. De basiszorg voor kinderen in de Liemers wordt afgeschaald. Dat zou wel de grootste grap moeten zijn, maar ik kan er niet om lachen.

Een fijn weekend gewenst!Author

info@westervoortplaza.nl