KWF Westervoort start collecteweek zonder contant geld. Alleen via QR-code!

KWF Westervoort start collecteweek zonder contant geld. Alleen via QR-code!

26 augustus 2021 Uit Door Admin

Voor het eerst in ruim 70 jaar wordt er tijdens de KWF-collecteweek (5 t/m 11 september) uitsluitend via QR gecollecteerd.

Donateurs die iets over hebben voor mensen met kanker kunnen geen munt- of briefgeld geven, maar bij de collectant doneren door een iDEAL QR-code te scannen. Dat kan met iedere smartphone.

Steeds minder mensen hebben contant geld in huis. Met de QR-code kunnen ze toch gemakkelijk doneren. Bovendien is het corona-proof: Contactloos, dus minimale kans op virusoverdracht. Een donatie via QR is – net als een contante gift – veilig, eenmalig en anoniem. Er worden bij de betaling geen gegevens achtergelaten. Er komt na het scannen een bedrag van €.5,- in het scherm maar dit is aan te passen naar minder of meer te doneren euro’s.

Geen bus, maar een collectebord
Inwoners van Westervoort kunnen tussen 5 en 11 september een collectant aan de deur verwachten. Die heeft dan géén collectebus bij zich, maar het dit jaar nieuw geïntroduceerde collectebord. Daarop staat de QR-code afgebeeld. Mocht u dit niet lukken of u wilt niet via de QR code doneren dan kan de collectant u een folder geven met het bankrekeningnummer van KWF om een bedrag over te maken. KWF rek.nr. NL23RABO0333777999 o.v.v. collecte.

1 op de 3 krijgt kanker
Geld ophalen voor kankeronderzoek en -zorg blijft onverminderd belangrijk. Nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. Bovendien heeft de kankerzorg flink te lijden gehad onder de coronacrisis. Veel operaties zijn uitgesteld, diagnoses later geconstateerd. Voor al die patiënten is het belangrijk dat zorg snel weer op volle sterkte komt.

Collectanten gezocht
Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen? Het collecteteam in Westervoort is nog op zoek naar collectanten die met het collectebord met QR-code langs de deuren willen. Bel, mail of stuur een app-je aan:

Coördinator KWF Westervoort
Desi BreyTel.nr.  06-18081729
Email: desibrey@hotmail.com