Kunstroute Westervoort – Vertoon van kunstzinnige krachten

Kunstroute Westervoort – Vertoon van kunstzinnige krachten

17 augustus 2021 Uit Door Admin


Zondag 5 september van 12.00-17.00 uur laten in totaal 20 Westervoortse kunstenaars hun werk zien tijdens de Kunstroute Westervoort.

Huize Vredenburg is die dag het centrale punt met een expositie waar van iedere deelnemende kunstenaar één werkstuk te vinden zal zijn. U vindt hier ook de brochure met een overzicht van de deelnemers en een routekaart naar de locaties waar de kunst te vinden is. Met die routekaart kunt u zelf uw route samenstellen, en met eigen vervoer rondgaan. De kunstwerken variëren van zwart/wit tot expressief kleurrijk en van geometrisch abstract tot figuratief. Veel deelnemers ontvangen de bezoekers thuis of in atelier, maar er zijn ook een paar verzamelpunten waar meerdere kunstenaars samen exposeren.

De afwezigheid van een kunstroute in eigen gemeente werd als een gemis gevoeld door Alies Vermeulen en Marieke Laverman en zij spraken af zich daar samen voor in te zetten. Door corona werd dat een jaar later dan de bedoeling was, maar nu gaat het er van komen. Er bleken genoeg kunstenaars in Westervoort open te staan voor deelname. Er over te willen vertellen, hun passie uitdragen en u meenemen op de lange weg van ambacht – naar kunst. Het mooie is dat de deelnemers een groot aantal verschillende beeldende kunsten vertegenwoordigen. U kunt beeldhouwwerk zien, glaskunst, collages, schilderijen, weefkunst, keramiek, tekeningen, fotografie, film, textiele werken en kunst van natuurlijke materialen.

Iedere locatie zal op 5 september herkenbaar zijn aangeduid door een vlag met logo.
Zondag 5 september, 12.00-17.00 uur
Startpunt: Huize Vredenburg