Koninklijke onderscheiding voor Carl Berendsen

Koninklijke onderscheiding voor Carl Berendsen

17 augustus 2018 Uit Door Admin

Op vrijdag 17 augustus heeft de heer Carl Berendsen uit handen van burgemeester Arend van Hout een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vond plaats tijdens de vrijwilligersbijeenkomst van het Beachvolleybaltoernooi bij openluchtzwembad de Waaij in Westervoort

De heer C.G.(Carl)  Berendsen ontvangt de Koninklijke Onderscheiding voor zijn vele vrijwillige activiteiten voor de Westervoortse volleybalvereniging Actief ’81 en als organisator van het Beachvolleybaltoernooi in Westervoort, dat dit jaar voor de 25ste keer wordt gehouden.

De heer Carl Berendsen is lid en vrijwilliger van het eerste uur van de volleybalvereniging. Hij verzorgde het verenigingsblad, voerde overleggen en probeerde via sponsoring en activiteiten financiële middelen voor de vereniging bijeen te krijgen. Hij organiseerde het Mengelmoes- en Neonnachttoernooi om recreatief volleybal in Westervoort te promoten. Tussen 1985 en 2014 nam hij de wedstrijdleiding en organisatie van de thuiswedstrijden van de recreantencompetitie op zich. Ook was de heer Carl Berendsen belangrijk voor de zomerse beachclinics in het kader van ‘Bewegen en Sport’.

In 1993 werd voor het eerst het Beachvolleybaltoernooi gehouden. De heer Berendsen is voorzitter van de organisatiecommissie en neemt veel taken op zich om het toernooi in goede banen te leiden. Enkele voorbeelden: draaiboek maken, opbouw en beheer van het terrein, afstemming met diverse organisaties en opruimwerkzaamheden na het toernooi.