Kom naar de Open Manegedagen op Manege ten Bosch

Kom naar de Open Manegedagen op Manege ten Bosch

24 september 2020 Uit Door Admin

Heb jij altijd al eens willen zien hoe het er op een manege aan toe gaat? Of ben je benieuwd wat er allemaal komt kijken bij paardrijden? Kom dan met het hele gezin naar de landelijke Open Manegedag op 27 september. Van 14.00 tot 17.00 openen wij de deuren van onze manege en je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Tijdens de dag staan er leuke activiteiten op het programma. Naast demonstraties van de ruiters is er ook een optreden door N&S horsemanship in vrijheidsdressuur om 15.30 uur . Op de manege organiseren zij elke schoolvakantie iets extra’s, bijvoorbeeld een workshop over vrijheidsdressuur.

Uiteraard is het mogelijk om te komen ponyrijden, maar ook knutselen een hindernisbaan met stokpaardjes en op de foto met een super schattige pony. Voor de startende ruiter, en daarbij voor het goede doel, verkopen zij ook 2e hands spullen.

Manege ten Bosch is een manege gevestigd in Westervoort en geeft met plezier manegelessen aan kinderen en volwassenen. Zowel beginnende ruiters, herintreders en gevorderden. Met de Open Manegedag(en) kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met de wereld van paarden en pony’s. De Open Manegedagen zijn een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).

Nationale sportweek
De Open Manegedagen worden gehouden in de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF om sporten en bewegen te promoten. Alle bezoekers van de Open Manegedagen maken kans op een jaar lang gratis paardrijden op een FNRS-manege of een paardrij-outfit van Harry’s Horse.

Manege ten Bosch is aangesloten bij de FNRS. Dit betekent dat het bedrijf in het bezit is van een kwaliteitskeurmerk en het Veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport. Op ons ruitersportcentrum wordt les gegeven volgens de ruiteropleiding van de KNHS en de FNRS.

Maatregelen corona
Uiteraard zijn zij op de hoogte van de coronamaatregelen en zorgen ze ervoor dat de open dag veilig kan plaatsvinden. Kom op 27 september naar Mange ten Bosch aan de IJsseldijk 92 Westervoort

Sushilla Kouwen

foto’s FNRS