Kinderen helpen bewoners bij het opknappen van hun voortuin

Kinderen helpen bewoners bij het opknappen van hun voortuin

29 mei 2015 Uit Door Admin

11137096_702288166584588_6186559508054262075_nWestervoort – Op woensdagochtend 3 juni 2015 helpen Greenkids (leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool De Klimroos) bewoners van de wijk Hoogeind in Westervoort bij het opknappen van hun voortuin.

Greenkids is een samenwerkingsinitiatief van het Gebiedsteam en wordt uitgevoerd door het Kulturhus Westervoort, Basisschool De Klimroos, Wijkraad Hoogeind, RIBW, SIZA, Mikado, Philadelphia, Gemeente Westervoort, Vivare en het Groenhorst College.

De kinderen krijgen in de week van 25 mei les van het Groenhorst college in tuinieren. Op 3 juni gaan de Greenkids aan de slag om de kennis in de praktijk te brengen en om de voortuin van buurtbewoners op te knappen. In ruil voor de tuinwerkzaamheden kunnen tuineigenaren een wederdienst aanbieden via het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp van Mikado.

De kinderen worden ondersteund door leerkrachten, ouders en cliënten van het RIBW, SIZA en Philadelphia. De gemeente stelt de planten beschikbaar. Als de actie een succes is, kan het zijn dat dit volgend jaar een vervolg krijgt (in een andere wijk).

Greenkids Westervoort is een initiatief van het Gebiedsteam. Het Gebiedsteam is een samenwerking waarin organisaties en bewoners samen werken aan een prettige, veilige en leefbare wijk. Ook wil het team wijkbewoners stimuleren iets voor elkaar en/of voor de buurt te doen.