Kerstmarkt Westervoort: Een Magische Avond op het Dorpsplein en in de Werenfriedkerk

Kerstmarkt Westervoort: Een Magische Avond op het Dorpsplein en in de Werenfriedkerk

13 november 2023 Uit Door Admin

Op vrijdag 15 december 2023, van 16:00 tot 21:00 uur, komt de feestelijke kerstsfeer tot leven op het Dorpsplein in Westervoort. Deze betoverende avond wordt georganiseerd en ondersteund door Winkeliersvereniging de Wyborgh en een toegewijde groep vrijwilligers die samenwerken om een onvergetelijke ervaring te creëren.

De Kerstmarkt belooft een avond vol gezelligheid en vermaak voor jong en oud. Diverse koren, muzikanten en dansgroepen zullen het podium betreden, waardoor het plein wordt gevuld met betoverende melodieën. De magie van Kerstmis komt tot leven met optredens die de harten van bezoekers zullen verwarmen. De kerstman zal natuurlijk niet ontbreken op de kerstmarkt, hij zal aanwezig zijn met één van zijn elfjes.

Maar de Kerstmarkt biedt meer dan alleen muzikaal vermaak. Ontdek oude ambachten zoals een smid, een mandenmaker en een touwslager, die hun vaardigheden tentoonstellen en bezoekers meenemen op een reis naar het verleden. Voor de jongere bezoekers zorgt het BOSS beweegteam voor leuke kinderactiviteiten, terwijl Scouting Westervoort samen met de kinderen marshmallows gaat roosteren, wat zeker een hoogtepunt zal zijn voor de kleintjes.

Ook zal het Dorpsplein gevuld zijn met kraampjes waar diverse artikelen te koop zijn en ook zullen er kraampjes zijn van lokale verenigingen en winkeliers van winkelcentrum De Wyborgh staan. Ook voor de inwendige mens is er voldoende keus, de heerlijke oliebollen van bakkerij Koenen of een broodje hamburger of warmvlees van Slagerij Hetterschijt en ook kun je bij de kramen terecht voor een heerlijke gluhwhein of heerlijke poffertjes.

Kleurplatenactie
Kleurplaten zullen worden verspreid op basisscholen in Westervoort vóór de Kerstmarkt. Kinderen kunnen hun kunstwerken inleveren bij de Kerstman tijdens de Kerstmarkt en ontvangen in ruil daarvoor een kleine attentie.

Kerst in de Werenfriedkerk
Ook de Protestantse Kerk opent haar deuren met diverse activiteiten van 16:00 tot 21:00 uur. Geniet van optredens van onder andere Vrouwenkoor Colours en Westfort Brass, waardoor de kerk een sfeervolle aanvulling wordt op de Kerstmarkt.

Kraam huren
Voor degenen die hun eigen kraam willen opzetten, zijn er mogelijkheden beschikbaar. Kramen zijn te huur voor €30,-, maar gratis voor Westervoortse verenigingen, winkeliers van de Wyborgh en kraamhouders die van 8 tot 10 december bij Dickens in de Liemers hebben gestaan. Inschrijven is mogelijk tot 1 december via info@kerstmarktwestervoort.nl.

Voor meer informatie en updates over de kerstmarkt, kunt u terecht op de officiële website: www.kerstmarktwestervoort.nl. Kom samen met familie en vrienden om de magie van Kerstmis te ervaren op de Kerstmarkt in Westervoort.