Jongeren op Gezond Gewicht Westervoort komt met Verenigingsfruit!

Jongeren op Gezond Gewicht Westervoort komt met Verenigingsfruit!

3 december 2019 Uit Door Admin

Afgelopen woensdag was de officiële kickoff van het verenigingsfruit in Westervoort. Twee verenigingen (ALDO tak Peutergym en LIVO tak Wsport) en Club4Kidz gaan naast de Sport- en Beweegrol die zij voor de Westervoortse inwoners vervullen ook gratis fruit uitdelen tijdens hun activiteiten / lessen.

Het is fantastisch dat deze betrokken partijen de meerwaarde van de gezonde leefstijl zien. Het is iets wat wij samen moeten organiseren aldus Timo Riphagen. Wij komen steeds meer in een inclusieve samenleving waarbij rollen en taken omtrent opvoeding vervagen dan wel coöperatief worden. Neem bijvoorbeeld het onderwijs. Daar stimuleren wij dat kinderen gezond eten, waarom stimuleren wij dat dan niet bij de verenigingen?

Een visie die de Fruitkwekerij de Stokhorst deelt. Theo Wolters eigenaar van de Stokhorst voorziet een heleboel maatschappelijke projecten van fruit! Neem bijvoorbeeld het BOSS traject om een gezondere kantine te realiseren door het verkopen van fruit. Daarom stapte hij enthousiast in dit traject! Het is de bedoeling dat de verenigingen een gezondere boodschap omtrent snoepen gaan stimuleren. Als een kind een wedstrijd of een training heeft gehad, is het niet noodzakelijk om een AA of een zak snoep te geven. Water is nog steeds de beste dorstlesser die er is en ook in fruit zitten voldoende natuurlijke suikers om je energiepijl weer op te krikken.

Voor JOGG regisseur Timo Riphagen is dit een eerste zet richting een gezond traktatiebeleid bij verenigingen of gezondere kantines. Wij proberen zo draagkracht bij verenigingen te krijgen en dit verder uit te bouwen in de vereniging. Zodat wij samen naast het Sport- en Bewegen ook bewust zijn van onze andere maatschappelijke taak: het creëren van een gezondere leefstijl.

Wethouder Hans Breunissen was ook zeer vereerd om het eerste kratje met appels te mogen overhandigen aan de betrokken partijen. Het is goed om bewust te zijn van je leefstijl! Jong geleerd is oud gedaan! Iets wat Timo Riphagen benadrukt, samen kunnen wij de kinderen een gezondere leefstijl meegeven of in ieder geval de bagage meegeven om tot een verantwoorde keuze te komen. Deze campagne draagt bij in de transitie van onbewust zijn naar bewustwording.

Mochten er meer verenigingen of sportaanbieders willen aanhaken: neem dan contact op met Timo Riphagen (timo@kulturhuswestervoort.nl o.v.v. verenigingsfruit)

Op de foto v.l.n.r.
Andries Janssen (LIVO / Wsport)
Timo Riphagen (Beweegteam Westervoort en JOGG regisseur)
Hermien Bergervoet (ALDO)
Hans Breunissen (Wethouder)
Theo Wolters (Stokhorst)
Edith Kasteel (Club4Kidz)
Stefan Reynders (Beweegteam Westervoort)