Jongeren fleuren troosteloze plekken op met fleurige graffiti

Jongeren fleuren troosteloze plekken op met fleurige graffiti

6 juni 2021 Uit Door Admin

Op initiatief van jongeren is HOPEXXL/MDT in samenwerking met jongerenwerk Westervoort en Duiven gestart met het project van Zooi naar Mooi. Er is een oproep gedaan aan de jongeren om uit te zoeken waar locaties zijn welke zijn met Street Art of Graffiti op konden knappen. Hier kwamen diverse suggesties uit, waaronder het pand van Sports Planet. Eigenaar Hans Frieling bood diverse plaatsen op en rond het gebouw aan waaronder een muur aan de zijde van de parkeerplaats.

Nadat de jongeren de voorbereidende werkzaamheden hadden verricht, het schoonmaken van de muur en het aanbrengen van een ondergrond. Mochten zij vrijdag hun vaardigheden in Graffiti ten uitvoer brengen. het ontwerp is door de jongeren zelf gemaakt en onder begeleiding uitgevoerd.

De MDT-reis van de deelnemers van Zooi naar Mooi is gestart met een introductie over Graffitie en Street Art, gevolgd door workshops waaronder digitaal tekenen, graffiti. Hierbij waren ook opdrachten zoals het in kaart brengen van ontsierende plekken en het bedenken van ontwerpen voor diverse locaties.

Van Zooi naar Mooi is een doorlopend project voor jongeren uit Duiven en Westervoort van 14 t/m 27 jaar oud. Met medewerking van Roos art (https://www.roosartpaintings.com) en Combolution (http://www.combolution.com) werken zij er naartoe om diverse plaatsen in Duiven en Westervoort te voorzien van Street Art. Voor meer informatie over MDT projecten en deelname https://www.jonggeleerdisjonggedaan.nl.