Jongeren bedenken en maken een Street Art ontwerp voor het regelwerk in Westervoort

Jongeren bedenken en maken een Street Art ontwerp voor het regelwerk in Westervoort

19 januari 2022 Uit Door Admin

Westervoortse en Duivense jongeren nemen deel aan het Maatschappelijke Diensttijd Project (MDT) van Zooi naar Mooi-HopeXXL. Tijdens het MDT-project ontmoeten jongeren andere jongeren, leren zij vaardigheden en leveren een bijdrage aan de maatschappij. In dit geval zetten de jongeren zich in voor een mooiere omgeving.

Na een gastles van Rosalie de Graaf (Roos-Art) zijn de jongeren in verschillende groepen aan de slag gegaan met de
opdracht: Zoek een locatie, bedenk een boodschap/verhaal wat je met Street-Art wilt uitbeelden.

2 locaties
Inmiddels zijn op twee locaties in Westervoort muurschilderingen gerealiseerd. Op de buitenmuur bij het jongerencentrum Creon is door jongeren met inzet van Street Artist Combolution de boodschap ontpop jezelf, je mag zijn wie je bent aangebracht. Bij Sport Planet in Westervoort is een muurschildering met het thema sport gemaakt.

Regelwerk
In maart, afhankelijk van de weersomstandigheden, is de uitvoering van het ontwerp op het regelwerk in de uiterwaarden van Westervoort gepland. Rijkswaterstaat, eigenaar van de betonnen constructie in de uiterwaarden, is akkoord met de komst van het kunstwerk.

Westervoort en Duiven onder de vleugels
Dit ontwerp is een Adelaar een verwijzing naar het stadswapen van buurgemeente Arnhem en voetbalclub Vitesse. De Adelaar beschermt met zijn vleugels de Liemerse dorpen. Onder de vleugels o.a. het Gemeentehuis Westervoort, Centrum Duiven, Kerk van Groessen en Huis Loowaard. Een link naar de functie van het regelwerk en onbedoeld maar actueel kan het ontwerp gelinkt worden aan de conclusie van het onlangs verschenen rapport over de herindeling van de gemeente Westervoort.