Jas van Slager Hetterschijt terecht!

Jas van Slager Hetterschijt terecht!

16 november 2022 Uit Door Admin

Wijkagent Maurice heeft het mysterie van de verdwenen jas en muts van William Boekhorst van Slagerij Hetterschijt opgelost! Agent Maurice vond de jas samen met de muts en het vermiste dekbed van Burgemeester van Hout bij de Veerdam waar Sinterklaas aanstaande zaterdag aan zal komen om 10.30 uur.

Wat bleek het geval te zijn? Agent Maurice vond Energie Piet bij de Veerdam gewikkeld in het dekbed van de burgmeester, met de extra dikke jas van Slager William en de dikke muts op, nou ja zeg!

Maurice vertelt: “Energie Piet hebben we voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uit het verhoor bleek dat Energie Piet niets slechts in de zin had.” Het blijkt dat Sinterklaas ieder jaar Energie Piet vooruit stuurt om het Sinterklaashuis voor te bereiden. Sinterklaas die de Spaanse zon gewend is moet altijd vreselijk wennen aan de kou in Nederland. En natuurlijk doen de pieten er alles aan om het Sinterklaas naar de zin te maken. Maar dit jaar is dat wel heel lastig met de hoge energieprijzen. “Dus daarom is Energie Piet wat huizen langs gegaan om alvast wat extra ‘warme items’ te verzamelen”, aldus agent Maurice.

De burgemeester heeft besloten geen aanklacht tegen de Energie Piet in te dienen omdat alle spullen weer terecht zijn en hij het Sinterklaasfeest niet wil verstoren. Sinterklaas hoeft zich overigens geen zorgen te maken over de kou: de Financiën Piet had al rekening gehouden met extra kosten. De Burgemeester was heel blij dat hij vannacht weer lekker slaapt. En zoals je ziet William is blij met zijn jas en muts! En bovenal: Sinterklaas komt gewoon naar Westervoort! Sinterklaas hoopt op veel kindjes langs de route (Veerdam, Dorpstraat, Zuidelijke Parallelweg, Liemersallee, Broeklanden).