Een keer geen nieuws uit Westervoort. Ik wilde het vandaag over de verkiezingen hebben, maar dat komt volgende week wel. Want er zijn schokkendere dingen in de wereld. Naast Oekraïne werd ik ineens uit het niets verrast met een push-bericht van NU.nl dat Jan en Nienke uit elkaar zijn. En niet voor de eerste keer, maar….voor de tweede keer.

Nu ken ik noch Jan, noch Nienke. Maar ja, ook ik heb wel eens last van een aangeboren voyeurisme. Dus toch maar eens lezen. Ah, het ging over een stel uit Boer zoekt vrouw. Seizoen 2021 blijkbaar. Ik heb er nog nooit naar gekeken, maar weet wel wat het principe is. Een boer, of boerin die geen tijd of gelegenheid heeft gehad om de liefde te vinden doet dit via dit programma. De naam doet het programma eigenlijk geen eer aan. Want, boer zoekt vrouw, boer zoekt man, boerin zoekt man, boerin zoekt vrouw en dan laat ik verder alle gender-mogelijkheden nog even buiten beschouwing. Gelukkig zijn koeien nog steeds vrouwen, tenminste voor zover ik weet. Wellicht loopt er ergens een non-binaire koe rond, maar die is dan nog niet uit de kast, of de stal gekomen. 

Maar even terug naar Jan en Nienke. Blijkbaar is er iets met een kinderwens van de een of de ander. Het gaat over seizoen 2021, dus vorig jaar. Het zal dan zeker nieuwswaardig zijn dat ze kans zagen om binnen een paar maanden twee keer uit elkaar te gaan. Maar ik werd pas echt geschokt door de volgende tekst:

‘Met de breuk van Jan en Nienke zijn er geen stellen meer samen uit hun seizoen van Boer zoekt Vrouw.’

Dus als ik het goed begrijp kijken gemiddeld 3 miljoen mensen elke week naar een roze droom, Kleenex in de aanslag, ‘ahhh’ en ‘wat romantisch’ te roepen vanaf de bank, om dan via een push-bericht tussen neus en lippen te horen dat niemand meer bij elkaar is. En volgend jaar weer verder. Het aloude spreekwoord ‘Zoekt en gij zult vinden’ gaat blijkbaar bij boeren niet op. Als het zo doorgaat hoeven we de veestapel niet te verminderen. De boeren sterven dan vanzelf uit. 

Misschien kan Yvonne Jaspers het YouTube-kanaal van Sonja Bakker overnemen. Want ook daar blijkt dat een beproefd recept geen garantie biedt voor een goed product. Tenzij het beproefde recept betekent dat je recepten jat van een ander.  Dus terwijl Sonja Bakker er (letterlijk) niks van bakt, boert Yvonne Jaspers prima. 

Vreemd dat steeds mislukken toch een succes kan zijn. Moet ineens denken aan ‘Ik vertrek’. Het leukste om naar te kijken zijn toch dingen die mislukken. Wat dat betreft leven de liefhebbers daarvan nu in een perfecte wereld. 

Hans Janssen.

Door Admin