Intocht Sinterklaas wordt optocht Sinterklaas!

Intocht Sinterklaas wordt optocht Sinterklaas!

9 november 2021 Uit Door Admin

Aankomst en intocht Sinterklaas in Westervoort op de tocht? Hoofdpiet onderzocht nieuwe optie voor 20 november.

Vorig jaar hebben we het in Westervoort zonder een intocht van Sinterklaas moeten doen. Zeker nu zelfs de landelijke intocht niet gepland kan worden, gaat Sinterklaas zijn uiterste best doen om dit jaar toch naar Westervoort te komen. Hij heeft hiervoor 20 november in zijn agenda gezet. De hoofdpiet heeft met de burgemeester besloten om van Westervoort op deze dag één grote doorstroomlocatie te maken. Dus nergens mogen grote groepen lang bij elkaar stil staan, iedereen moet in beweging blijven, ook Sinterklaas. Dus in plaats van het traditionele gespannen wachten op de pakjesboot vraagt Sinterklaas mensen verspreid langs de route door Westervoort de Sint te verwelkomen. Sinterklaas heeft aangegeven dat de plekken waar het drukker is hij minder tijd zal doorbrengen. Dus het advies aan alle papa’s en mama’s: ga niet op drukke plekken staan te wachten, stroom zelf ook lekker door!

Route van de Sinterklaas Optocht (Let op!! deze route is aangepast)
De veerdam, waar de Pakjesboot om 11 uur aan wal komt, is voor deze periode speciaal omgedoopt tot de “Kiss-and-ridekade”. Hier staat een limousine te wachten die Sinterklaas via de “Pipapepernotenzijweg” (Dorpsstraat) naar het “Doorstroomplein” (bij de inwoners van Westervoort bekend als het dorpsplein) brengt. Op het Doorstroomplein is geen programma, maar Sinterklaas zal in optocht doorgaan naar de Zuidelijke Parallelweg en doorrijden naar de “Oh-komen-jullie-kijken-weg” (Liemersalee) door naar het eindpunt aan de “(taai)Taai-um-af-weg” (Broeklanden bij Jumbo). Sinterklaas komt hier naar verwachting aan om 12 uur. Zie ook het pepernotenpad op bijgaand kaartje.

Mooiste Sintje, mooiste Pietje
Behalve dat de hele intocht dit jaar in beweging is, zal toch zoveel mogelijk hetzelfde blijven als voorgaande jaren. Dus ook dit jaar wordt een prijsje uitgereikt voor het mooiste Pietje en mooiste Sintje, dus zorg dat je met je beste pietenpak of passende mijter langs de route staat!

Kleurwedstrijd
Ook wordt weer een kleurwedstrijd georganiseerd. Hiervoor worden de kleurplaten op de scholen en peuterspeelzalen uitgereikt. En mocht je ook nog een broertje of zusje hebben die wil kleuren, bij de Cigo hebben ze genoeg kleurplaten op voorraad! Deze kleurplaten lever je uiterlijk 17 november in bij de Cigo. Want die nacht zal de jurypiet de mooiste kleurplaten kiezen. Kijk goed uit tijdens de optocht, Sinterklaas heeft de winnende kleurplaten bij zich en rijkt onderweg de prijzen uit.

Dus! Genoeg te doen op 20 november. Stroom mee, stroom door, kom naar de optocht van Sinterklaas. Laten we vooral verspreid over de route Sinterklaas welkom heten!

-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Westervoortplaza het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!