Intocht Sinterklaas Westervoort op zaterdag 19 november

Op zaterdag 19 november is het zover voor alle kleine en grote kinderen van Westervoort. Sinterklaas zal een bezoek brengen aan ons mooie IJsseldorp. Hij komt als vanouds aan op de Veerdam. Sinterklaas wordt verwelkomd door de burgemeester. Sinterklaas was vorig jaar zo gelukkig toen er na de intocht een optocht georganiseerd bleek te zijn. Dus hij heeft een speciaal verzoek ingediend: ook dit jaar weer van de boot naar de boot! De Dolbotters hebben vorig jaar hun boot geleend en willen ook dit jaar maar al te graag proefdraaien met de prinsenkar. Iedereen hoopt dat het dit jaar niet bij de optocht van Sinterklaas blijft maar dat er natuurlijk ook dit weer eens een ouderwetse carnavalsoptocht georganiseerd kan worden.

Route van de Sinterklaas Optocht
Sinterklaas komt om half 11 aan op de Veerdam. Hij zal bij Wieleman overstappen op de Dolbottersboot waarna hij via de Dorpsstraat, en het Dorpsplein (geen programma !) verder zal varen/rijden via de Zuidelijke Parallelweg, Liemersallee naar de Broeklanden. Uiteindelijk wordt de intocht afgesloten bij de Jumbo.

Mooiste Sintje, mooiste Pietje
De hele intocht is dus ook dit jaar weer in beweging. Tijdens zijn reis heeft Sinterklaas heel goed uitzicht en voldoende tijd om langs de weg het mooist verkleedde Sintje en Pietje uit te kiezen. Zorg dus dat je in je beste pietenpak of passende mijter langs de route staat. Piet heeft voor jullie beide al een cadeautje ingepakt!

Kleurwedstrijd
Natuurlijk is er ook dit jaar weer een kleurwedstrijd. Hiervoor zijn kleurplaten op scholen en peuterspeelzalen uitgereikt. En mocht je ook nog een broertje of zusje hebben die wil kleuren, bij de Cigo hebben ze genoeg kleurplaten op voorraad! Deze kleurplaten lever je uiterlijk 16 november in bij de Cigo. Want die nacht zal de jurypiet de mooiste kleurplaten kiezen. Alle kleurplaten zullen op de boot te zien zijn in een prachtige slinger dus kijk ook uit naar jouw kleurplaat. Dus kleur je mee? Zorg dan dat je langs de route staat, wie weet pikt Sinterklaas je op de Parallelweg of Liemersallee eruit. Jouw prijs wordt namelijk op de boot uitgereikt en als jij wil, mag je dan meereizen met de boot naar het eindpunt op de Broeklanden.

Dus! Genoeg te doen op 19 november. Kom naar de intocht en de optocht van Sinterklaas. Laten we vooral verspreid over de route Sinterklaas welkom heten!