Intocht/Optocht Sinterklaas in Westervoort 20 november in gevaar?

Intocht/Optocht Sinterklaas in Westervoort 20 november in gevaar?

16 november 2021 Uit Door Admin

Ventilatoren aan overkant IJssel nog niet gereed.
Gaat de intocht, onee optocht, van Sinterklaas in Westervoort wel door? De burgemeester heeft besloten dat wanneer Westervoort een doorstroomlocatie is, op deze dag alle geplande Sinterklaasactiviteiten door kunnen gaan. Wel heel anders dan andere jaren, waarbij massa’s kinderen zich bij de Veerdam verzamelden of op het Dorpsplein op Sinterklaas wachtten. Dat zal dit jaar niet gebeuren.

Sinterklaas had al zo’n voorgevoel deze zomer en heeft toen de opdracht gegeven om grote ventilatoren aan de overkant van de IJssel te bouwen. Deze ventilatoren zorgen ervoor dat het altijd door blijft waaien in ons mooie dorp. Want ventileren is een van de pijlers om het virus minder ruimte te geven. En zo kan Sinterklaas (uiteraard met zijn Pieten) veilig de kindjes van Westervoort komen bezoeken. Maar iedereen die over de Pleijroute rijdt, kan met eigen ogen zien dat zaterdag 20 november deze ventilatoren nog niet klaar zullen zijn. En dat is wel de dag dat Sinterklaas Westervoort zal bezoeken. Hoe moet het nu toch verder?

Ventilatoren gevonden bij gemeentehuis
Zouden de ventilatoren die de burgemeester van Westervoort deze week aantrof bij het gemeentehuis hier iets mee te maken kunnen hebben? De burgemeester vroeg of Timo en Stefan, die al jaren in nauw contact staan met Sinterklaas, even wilden komen kijken. Het vermoeden is nu dat de “vooruit-reis-pieten” ‘s nachts al druk in de weer zijn met hun voorbereidingen. Op verschillende plekken van de route die Sinterklaas op 20 november zal afleggen zijn ventilatoren gevonden, zo ook bij het gemeentehuis. De optocht gaat door maar Timo en Stefan willen samen met de burgemeester alle papa’s en mama’s op het hart drukken: zoek niet elkaar niet te veel op maar vindt een rustig plekje langs de route. En blijf bovendien ook vooral zelf ‘doorstromen’. Dus wordt het ergens wat drukker? Zoek dan een plekje verderop langs de route. De route die Sinterklaas volgt, vind je op alle posters met Sinterklaas of achterop de kleurplaat, die inmiddels op de scholen is uitgedeeld. Heb je hem nog niet gehad? Vraag ernaar bij je juf of meester!

Dolbotter steek???
Die ventilatoren die bij het gemeentehuis gevonden werden, kan de burgemeester inmiddels verklaren maar die steek van de Dolbotters? Wat deed die opeens op die plek? Gelukkig toch nog een raadsel voor Timo en Stefan om uit te zoeken!

-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Westervoortplaza het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!