Intocht, onee optocht van Sinterklaas in Westervoort een groot succes!

Intocht, onee optocht van Sinterklaas in Westervoort een groot succes!

20 november 2021 Uit Door Admin

Het was een topdag vandaag om Sinterklaas in te halen in ons dorp! Na een jaar niet in Westervoort geweest te zijn kwam Sinterklaas dit jaar gewoon als vanouds aan met de boot. De wind in de zeilen! Ondanks dat de grote ventilatoren niet werkte was het toch nog gelukt.

De organisatie van de intocht, onee optocht was enorm tevreden en blij dat het toch door heeft kunnen gaan. Sinterklaas heeft in Westervoort met verschillende voertuigen kunnen doorstromen. Hij heeft nergens stil gestaan maar toch genoeg aandacht voor de kinderen kunnen hebben.

Over de hele route waren de kinderen verspreid aanwezig. Mensen hadden de boodschap goed begrepen om vooral verspreid over de route Sinterklaas toe te zingen, te zwaaien, te roepen en pepernoten te vangen. Bij de Veerdam heeft de organisatie de spreiding een extra zetje moeten geven door de toegang naar de dam af te sluiten nadat het maximale aantal mensen bereikt was. Maar ook dat ging prima, mensen vonden hun plekje ergens anders langs de route.

Het was door heel het dorp heen gezellig druk. Sinterklaas is continue in beweging gebleven. Nadat hij met de boot aankwam, stapte hij in bij een klassieke limousine. Daarna nam hij vanaf Wieleman plaats op de hoogste prinsenplek op de prinsenkar/boot van de Dolbotters. Bij het Dorpsplein stapte hij over op een vorkheftruck, waar een heuse Sinterklaasstoel op was bevestigd. Tijdens dit ritje werd het mooiste Sintje en mooiste Pietje gekozen.

Na het Dorpsplein stapte de Sint weer over op de pakjes/Dolbottersboot. Op naar de zuidelijke parallelweg en Liemersallee. Hier stonden Evie, Ahmad, Daan, Suze, Mads en Tygo onwetend te wachten. Zij kregen een cadeautje van Sinterklaas omdat ze gewonnen hadden in de kleurwedstrijd. Maar het grootste cadeau was wel dat ze de rest van de optocht mee mochten, bovenop op de boot bij Sinterklaas. Een topreis, of zoals Evie (4 jaar) zei tegen haar moeder toen ze uitgestapt was: “Dit vond ik voor altijd geweldig!”


Zeker het vermelden waard: zonder de medewerking van de winkeliersvereniging de Wyborgh, de fijne live muziek van Liberté, de fantastisch enthousiaste Dolbotters, alle vrijwilligers, en de Jumbo was het niet mogelijk geweest om deze dag op deze manier te organiseren. Ook gaat de dank van de organisatie uit naar het Ravelijn voor de gastvrijheid en Melis logistics voor de voertuigen waar Brimata gebruik van heeft mogen maken. Ook gaat de dank uit naar alle niet genoemde bedrijven en personen voor hun hulp.

De organisatie heeft het enorm naar hun zin gehad en ook hebben ze vernomen dat Sinterklaas en zijn pieten ook heel erg hebben genoten. De blije kopjes van de kinderen (en ook zijn er weer genoeg oudere gelovigen gezien) langs de weg vertelden de organisatie genoeg. Volgend jaar weer! En wie weet zien we elkaar dan ook weer gewoon langs de kant van de weg! aldus de organisatie.

Winnaars kleurwedstrijd
De winnaars van de kleurwedstrijd zijn:
• Evie Barman
• Ahmad Alhajjaj
• Daan Bosveld
• Suze Bosgraaf
• Mads Adamo
• Tygo Scheltinga